Hrvatska je apsolutni gubitnik tranzicije i članstva u Europskoj uniji!

7dnevno

Uvjeren sam da Europi slijede paradigmatske promjene koje će započeti već ovog proljeća. Stari poredak se mijenja, a društveno-političke elite su potpuno nepripremljene za te promjene. Hrvatska je definitivna gubitnica procesa euroatlantskih integracija - samo 2017. izgubili smo više stanovništva nego tijekom agresije. Ne odlaze samo mladi sa sela, nego nam sad odlaze i umirovljenici iz gradova. Po svim smo pokazateljima na europskom dnu...

Dr.sc. Dominik Vuletić,  s Ekonomskog fakulteta, stručnjak za europsko pravo, međunarodne trgovine i tržišno natjecanja,   jedan je od kandidata Živog zida   za Europski parlament, a svoje planove i ideje razložio nam je u zanimljivom razgovoru…

Jedan ste od kandidata Živog zida za Europski parlament. Za što ćete se zalagati u slučaju ulaska u Parlament? Možete li nam ukratko predstaviti osnovne teme koje su u fokusu Vaših interesa?

U javnost sam dosad prvenstveno bio poznat kao borac za prava ovršenih, blokiranih, dužnika u švicarskim francima,  a izvan političkog angažmana bavim se europskim integracijama   i sa stručnog i znanstvenog stajališta. Uvjeren sam da Europi slijede paradigmatske promjene koje će započet ovog proljeća.  Stari poredak se mijenja, a društveno-političke elite su potpuno nepripremljene za te promjene. Hrvatska je definitivna gubitnica procesa euroatlantskih integracija – samo 2017. godine izgubili smo više stanovništva nego tijekom agresije. Ne odlaze više samo mladi sa sela, nego nam sad odlaze i umirovljenici iz gradova. Po svim smo pokazateljima na samom europskom dnu, a u postojećem uređenju u kojem su  korumpirane domaće elite samo izvršitelji stranih interesa – nemamo nikakve suštinske mogućnosti da se od tog dna odlijepimo. Hrvatsku granicu probijaju  ilegalni imigranti kao švicarski sir i dok našoj policiji očajno nedostaje tisuće policajaca,  istodobno šaljemo našu vojsku na rusku granicu i to o vlastitom trošku! Među najgorima smo u povlačenju novca iz europskih fondova. Nema suštinskih promjena, nude se tzv. reforme koje, zapravo, znače održavanje statusa quo i nastavak egzodusa. Očekujem i želim  novo Hrvatsko proljeće i Hrvatsku kao istinski suverenu i samostalnu državu. Osobni fokus mojeg mandata u Europskom parlamentu bit će temeljni problem ove zemlje – iseljavanje iz Hrvatske i obrana hrvatske kune.

Iako je to teško prognozirati, koliko mandata očekujete? Po čemu je lista Živog zida bolja i drukčija od konkurentskih?

– Živi zid je jedina politički relevantna snaga u društvu koja se jasno, nedvojbeno i precizno opredijelila za raspisivanje referenduma o izlasku iz Hrvatske iz EU-a,  odnosno o nastavku našeg članstva u postojećim uvjetima. To nas definitivno razlikuje od svih drugih. Jedini smo bez okolišanja predstavili samostalnu Hrvatsku izvan šaka briselske birokracije kao – politički cilj. Drugi, koji tvrde da su suverenisti, nemaju dovoljno političke hrabrosti za tako jasno suprotstavljanje elitama. Predstojeći izbori za Europski parlament označavaju početak velike i paradigmatske promjene na starom kontinentu. Živi zid, kao jedina parlamentarna, anitsistemska i euroskeptična opcija u državi, očekuje odličan rezultat i više zastupnika u Europskom parlamentu koji će, to vam mogu jamčiti – kao što je to bio i jest slučaj s našim saborskim zastupnicima – biti  javnosti i prepoznatljivi.Posljednjih dana, Živi zid je pod velikim pritiskom predstavnika medija zbog navodnog incidenta u sabornici. No, iz vaših redova, s druge strane, tvrdi se kako ste vi jedina, prava oporba HDZ-u. Zašto mislite da je važno imati takav oblik oporbe?

– HDZ i SDP, s pripadajućim satelitima,  u suštini su jedna te ista stranka, a njihova međusobna sučeljavanja čine lažnu dihotomiju – i jedini i drugi se  potpuno i bespogovorno zalažu za održavanje postojećeg  međunarodnoga položaja Hrvatske. Moje je duboko uvjerenje da takav položaj jamči vječito ostajanje na europskom dnu bez ikakve, pa čak i teoretske, mogućnosti da se s tog dna odmakne. Razlike između njih su kozmetičke. U takvim okolnostima lažne dihotomije snaga koje vladaju zemljom, ključno je i važno imati istinsku oporbu. Bitno je da se čuje glas onih koji promišljaju izvan tog vladajućega konsenzusa. Njima su europske vrijednosti svetinja, a nama je na prvom mjestu – naša zemlja.  Primjerice, oko 40% našeg stanovništva je 2013. bilo protiv ulaska u EU, a istodobno su svi zastupnici u Saboru podržali pristupanje EU-u. Dakle, imali ste 40% populacije koja nije imala niti jednog jedinog predstavnika koji bi se zalagao za njihova stajališta u Saboru!  Pritisci   medija su stalni na Živi zid, ali to nama uopće ne smeta. Povjerenje u narative koji klasični mediji predstavljaju u cijelom svijetu, rapidno pada osobito nakon vijesti o oružjima za masovno uništenje u Iraku koje su, pokazalo se, bile potpuno lažne, a služile su za opravdanje invazije na tu zemlju. S tim padom u tobožnju istinu koju prezentiraju klasični mediji,  raste oslanjanje na alternativni načini izvještavanja putem društvenih mreža. I tu smo mi najjači u Hrvatskoj, te stoga nije čudno da bilježimo najveću potporu u mladoj populaciji.

 Kako gledate na dosadašnje hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu –  jesu li   adekvatno iskoristili povjerenje koje su im hrvatski građani dali na prošlim izborima? 

Nemamo pravih narodnih predstavnika u Europskom parlamentu, nego stranačke poltrone od koji su čak neki i nepoznati široj javnosti. Nitko od njih nikad nije u Europskom parlamentu progovorio ni riječ o iseljavanju iz Hrvatske! Zamislite, riječ  je o temeljnom i sudbonosnom problemu s kojim se naša zemlja suočava, a nitko od njih u Europskom parlamentu uopće to niti ne spominje. Potpuno su se asimilirali s globalističkom hobotnicom koja ima sjedište u Bruxellesu i udaljili  se od svoje zemlje i naroda. Oni istaknutiji među njima, odabrali su nekoliko uskih područja na kojima pokušavaju učiniti nešto dobro. Međutim, to je bez ikakve političke vizije i definiranih stajališta. Nije zadaća zastupnika u Europskom parlamentu biti tehnokrat, a oni, zapravo,  sebe tako, ako ćemo bit iskreni i – percipiraju. Nije smisao tog mandata svidjeti  se drugim kolegama, lobistima ili predstavnicima Europske komisije,  već služiti vlastitom narodu pod cijenu da vas i ponekad euro-birokrati smatraju nepristojnim. I dopustite mi jednu osobnu notu, koji god naš čovjek mi se obrati s problemom, kod mene će imati otvorena vrata. Znam za primjer roditelja pokojne Ivane Mandić, žrtve kredita u švicarskim francima, koji su se obratili svim našim eurozastupnicima, ali im nitko nije odgovorio! Kod mene se to  neće dogoditi…

Do sada su, ako je suditi po izlaznosti, Hrvati uglavnom bili nezainteresirani za euro izbore. Zašto je to   tako ikako mislite motivirati vaše biračko tijelo da izađe na izbore?

– Predstojeći europski izbori su drukčiji od svih prethodnih izbora za Europski parlament, jer se  prvi put  vladajući sustavi ozbiljno dovode u pitanje diljem Europe. Europski narodi sve više gube povjerenje u tradicionalne političke elite, a briselska birokracija, koja nameće nevjerojatno štetne odluke, poput produljenja dozvole za uporabu kancerogenog glifosfata, prepoznata je kao – istinski globalistički neprijatelj narodne slobode. Stoga je objektivno očekivati višu izlaznost nego što je bilo do sada  u cijeloj EU. U Hrvatskoj, osim što predstavljaju uvod u aktivnu  političku sezonu, ovi izbori se također najavljuju kao svojevrsni referendum za europsku Hrvatsku protiv,  tobože, opasnih i neodgovornih snaga koje uglavnom personificiraju sa Živim zidom. Prava suština te njihove bojazni jest da se prvi put pojavljuje mogućnost izbora između globalističkog neoliberalnog vladajućeg konzenzusa  i borbe   za suverenu i samostalnu državu. Prvi put u Hrvatskoj , na europskim izborima, imamo ozbiljnu i koherentnu euro-skeptičnu opciju. Stoga očekujem i veću izlaznost u Hrvatskoj – prvi put građani imaju pravu mogućnost izbora.

Je li Hrvatska dobro iskoristila svoje članstvo u Europskoj uniji? Što biste vi napravili bolje i drukčije?

– Hrvatska je apsolutni gubitnik tranzicije i članstva u Europskoj uniji. Brojke su neumoljive. Naši populacijski gubici u pet godina punopravnog članstva u EU-u,  veći su od naših populacijskih gubitaka u 1. svjetskom ratu. Naš poznati demograf, dr. Šterc, iznio je procjenu kako nas trenutno ima samo 3,95 milijuna. U Hrvatskoj danas živi manje ljudi nego 1961. godine! Naša industrijska proizvodnja danas je manja nego industrijska proizvodnja socijalističke Hrvatske 1989. godine! Redovito smo najlošiji u iskorištavanju EU fondova, imamo notorno neučinkovito pravosuđe. Sve države Istočne Europe, koje su nekad bile nerazvijene u odnosu na Hrvatsku, danas su ispred  nje, po gotovo svim relevantnim pokazateljima. Samo ove činjenice svakom razumnom nameću zaključak da je za Hrvatsku i sve ljude koji žive na ovim prostorima, članstvo u EU – vrlo neuspješna avantura.

Što treba napraviti da se stvari poboljšaju? Potrebno je promijenit političke elite koje se smjenjuju na vlasti sa snagama koje dosad nisu imale nikakve veze s obnašanjem vlasti – to je prva pretpostavka. Moramo shvatiti na razini kolektivne narodne svijesti da s tuđim gospodstvom, pa dolazilo li ono iz Beča, Beograda, Budimpešte ili Bruxellesa, nikad neće biti sreće. Uostalom, to nam govori stoljetno povijesno iskustvo. Potreban nam je optimizam da smo mi sposobni vladati samim sobom i svojom zemljom bez stranog vodstva. Nitko u našim političkim elitama ne vjeruje da je to moguće. Čim se počnemo ponašati kao suverena država i drugi će nas više cijeniti. Konkretne mjere su jasne i više puta sam ih iznio u javnosti – suverena monetarna politika –  hrvatska kuna u hrvatskom džepu, a ne strana valuta, oporezivanje banaka u svrhu demografske obnove, dekonstrukcija suštinski nepravednog ovršnoga sustava, nesmiljen kazneni progon korupcije, obvezno ispitivanje porijekla imovine, referendumska demokracija počevši od referenduma o ostanku u EU-u pod ovakvim nepovoljnim uvjetima, odnosno o izlasku. Kad bismo proveli samo dio navedenih mjera, procvjetali bismo kao društvo, no elite nemaju niti  trunke hrabrosti ili volje da pokušaju  to provesti.

Znanstvenik ste koji se, među ostalim, bavi europskim pravom. Kako mislite iskoristiti znanje koje posjedujete u Europskom parlamentu? Koje Vas teme posebno zanimaju i na što ćete kao potencijalni zastupnik staviti fokus?

– Poznajem europske institucije i kako one funkcioniraju, s time se bavim stručno i tim više sam uvjeren da taj sustav treba mijenjati. Doktorirao sam na temu ekonomskog poretka EU-a u sudskoj praksi, poznate su mi ideje ili bolje rečeno službena neoliberalna ideologija koja se krije iza globalističkog zahvata smrti nad europskim narodima. Pridružit ćemo se onim naprednim europskim snagama koje se bore protiv postojećih elita za alternativnu Europu izravne demokracije, formirat ćemo novu europarlamentarnu političku grupaciju – zato nam je i čelnik pokreta 5 zvjezdica, te potpredsjednik Vlade Italije, Luigi Di Maio, izravno došao u Zagreb pružiti potporu. Bio sam sretan kad sam se našao s njim zbog osjećaja da nismo sami u Europi.  Osobni fokus mojeg mandata u Europskom parlamentu bit će iseljavanje iz Hrvatske i obrana hrvatske kune.  Hrvatska umire, a nikog u  Europsko parlamentu, od svih odbora i pododbora tema i podtema – nije briga za to. Briselska globalistička hobotnica neće uništit moj narod i sve ću napraviti da se konkretno  izborim za mjere koje će omogućiti zaustavljanje iseljavanja i oživljavanje zemlje.

Jedna od vrlo aktualnih tema je, svakako, pitanje ulaska Srbije u EU, te hrvatska uloga na tom njenom  putu. Kako se Hrvatska po tome pitanju treba postaviti?

–  Niti jedan narod ne može prosperirati pod stranim gospodstvom. Zato se i borim za Hrvatsku kao samostalnu i suverenu državu, s vlastitom poljoprivrednom proizvodnjom, vlastitom valutom i vlastitim monetarnim sustavom. Kao što ne želim mojem narodu podanički položaj, ne želim takav položaj niti jednom drugom narodu, pa tako to ne želim niti Srbiji. Međutim, kao što ne vjerujem hrvatskim političkim elitama, postojećim srbijanskim  elitama vjerujem još i manje. Hrvatska sa Srbijom ima mnoštvo otvorenih pitanja, poput granice, pitanja nestalih i progona za ratne zločine. Temeljem svih tih razloga moramo blokirati srbijansko članstvo u EU. Time ćemo omogućiti rješavanje lakše otvorenih pitanja sa Srbijom, ali i pomoći srbijanskom narodu u borbi protiv njegovih elita. To je još jedan primjer kako će nam promjena paradigme iz globalističkog neoliberalizma u suverenu državu, omogućiti rješavanje nagomilanih problema.

Osim te problematike, u našoj zemlji izrazito je aktualan problem – imigranata. Jesu li se vladajući na adekvatan način postavili prema tome pitanju?

–  Vrlo jasno sam više puta u javnosti naglasio – zalažem se za Hrvatsku vojsku na hrvatskoj granici. Dok naše granice probijaju ilegalni migranti, naša vojska čuva rusku granicu. Moramo smjesta vratiti naše vojnike iz stranih država. Stanje u hrvatskoj policiji je očajno, nedostaju nam tisuće policajaca, a materijalni položaj i tehnička opremljenost onih koji brane granicu su – katastrofalni. Propisuju nam da moramo primiti te imigrante, dok naši ljudi iseljavaju, a deložirani postaju – beskućnici. Istodobno nas elite uvjeravaju da smo spremni za implementaciju schengenskog režima. Država koja nije sposobna obraniti svoju granicu, nije funkcionalna država. Hrvatska vojska itekako može obraniti našu granicu, uvjeravam vas. Međutim, to je pitanje političke volje koje nema zbog – stranog diktata. Naime,  Njemačkoj je potrebno 500.000 do 700.000  novih radnika godišnje i jedan od izvora te radne snage je – ilegalna imigracija.

Na kraju razgovora –  što biste poručili mladim ljudima koji ostaju u Hrvatskoj?  Je li i kako, zemlju moguće mijenjati na bolje?

– Ovo je naša zemlja, tu smo rođeni, to je naša djedovina natopljena krvlju naših predaka i nigdje Sunce ne sija kao u rodnom kraju. Vrijeme je da vratimo našu domovinu iz ruku stranih okupatora i njihovih domaćih podanika. Moja politička vizija je da do 2025. godine, do 1100. obljetnice Hrvatskog kraljevstva,  Hrvatska ponovno postane istinska, slobodna, suverena i samostalna država… Pozivam sve da mi se pridruže u toj borbi koja sigurno neće biti laka, ali sam uvjeren da predanošću i hrabrošću, to još jednom u našoj povijesti – možemo ostvariti…

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI