I gubitnik Ranko Ostojić uključio se u rušenje Davora Bernardića!

facebook

SDP-ovi pučisti koji danima i tjednima pa i putem fantomskih pisama i peticija pokušavaju svrgnuti s čela stranke Bernardića nisu nitko drugi do Milanovićevi ljudi, dakle onih koji su bivšem čelniku stranke služili do zadnjega dana dok je ovaj stolovao na Iblerovu trgu. Ali i nakon što je Bernardić na unutarstranačkim izborima pobijedio jednog od najgrlatijih pučista Ranka Ostojića, bivšeg SDP-ova ministra policije, oni nisu prestali podmetati klipove novom predsjedniku, i nikada ga zapravo, i nisu prestali rušiti

Što se tiče previranja u SDP-u i pokušaja rušenja aktualnog predsjednika stranke Davora Bernardića situacija postaje kristalno jasna.
Naime, SDP-ovi pučisti koji danima i tjednima pa i putem fantomskih pisama i peticija pokušavaju svrgnuti s čela stranke Bernardića nisu nitko drugi do Milanovićevih ljudi, dakle onih koji su bivšem čelniku stranke služili do zadnjega dana dok je ovaj stolovao na Iblerovu trgu. Ali i nakon što je otišao i nakon što je Bernardić na unutarstranačkim izborima pobijedio jednog od najgrlatijih pučista Ranka Ostojića, bivšeg SDP-ova ministra policije, oni nisu prestali podmetati klipove novom predsjedniku, i nikada ga zapravo, i nisu prestali rušiti.
Tako je Milanovićeva bliska osoba Milanka Opačić među prvima otvorila sezonu ‘lova na Berinu glavu’ i to samo nekoliko mjeseci nakon što je on izabran za šefa stranke. Opačićka je tako javno poručila da je SDP postao irelevantna stranka, te da je izbor Bernardića za šefa stranke loš izbor. A tamo gdje je Milanka stala nastavio je Peđa Grbin koji je ni godinu dana nakon što je Bernardić pobijedio na unutarstranačkim izborima izjavio da je nešto trulo u SDP-u, te javno poručio da Bernardić loše vodi stranku te da treba birati novo vodstvo. I danas se Peđa Grbin zajedno s Hajdašem Dončićem, još jednim Milanovićevim odanim kadrom, u medijima spominje kao glavni pučist u konačnom udaru i rušenju Davora Bernardića. Njima se svakako priključio još jedan odani Zokijev kadar Orsat Miljenić, bivši SDP-ov ministar pravosuđa, a potom se i Ranko Ostojić priključio koloni pučista koji je posljednjih dana aktualnog šefa stranke Davora Bernardića pozvao da podnese ostavku. Zanimljivo je da je upravo Ostojića Bernardić pobijedio u utrci za predsjednika stranke, pa sada pojedinci iz SDP-a koji nisu skloni rušenju Bernardića na način kako to žele i čine spomenuti pučisti, smatraju da bi se Ostojić trebao poklopiti ušima i šutjeti jer je on izgubio u utrci za šefa stranke.
I taman kada se činilo da je pokret otpora protiv Bernardića uzeo maha te da on neće moći opstati na čelu stranke, potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina dao je potporu Bernardiću i narugao se njegovim protivnicima koji pišu pisma – peticije po medijima ironično kazavši: ‘Pišem pismo, tinta mi se proli…’ Ubrzo potom uslijedio je još jedan hladan tuš za Berine rušitelje u liku i djelu osam SDP-ovih gradonačelnika koji su  pučistima poslali jasnu poruku:’Ne tjerajte nas da potpišemo peticiju protiv Bernardića’. Tako gradonačelnik koprivnice Mišel Jakšić, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, gradonačelnik Trogira Ante Bilić, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović te gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek u pismu Predsjedništvu SDP-a kažu da inicijative koje se prezentiraju putem medija, dodatno destabiliziraju stranku i umanjuju izglede da SDP ostane relevantan politički čimbenik Hrvatskoj kojoj je, kažu, potrebna snažna demokratska, moderna i socijalno osviješćena stranka. Spominju pritom i peticiju kojom se traži ostavka Davora Bernardića, a koja bi ovih dana trebala doći na Iblerov trg.
‘Svi oni koji sudjeluju u različitim inicijativama kojima smo svjedoci ovih dana moraju s velikom pažnjom komunicirati sadržaje svoje inicijative, ali ne smiju koristiti imena nas gradonačelnika i načelnika koji smo zainteresirani jedino za snažan SDP. Molimo da se na nas ne vrši pritisak da stavljamo svoj potpis na pismo koje ne nudi nikakva konkretna rješenja. Mi najbolje znamo da se izbori ne mogu dobiti puštanjem „spinova“, kao ni svađama, već samo ustrajnim radom i odgovornošću, uz posvećenost svojim građanima i njihovim problemima. To je recept i za naš SDP’, kaže se, između ostalog u poruci spomenutih gradonačelnika.
Međutim ono  što bi dodatno trebalo zabrinuti  rušitelje Davora Bernardića jeste činjenica da se među potpisnicima peticija, dakle, ne nalaze gradonačelnici Mišel Jakšić i Stjepan Kovač koji su se prethodnih dana spominjali kao sigurni potpisnici. U svakom slučaju u SDP-u sve više vrije, ali kako stvari sada stoje Berine šanse da se odupre Milanovićevim kadrova koji sudjeluju u njegovom rušenju postaju sve veće.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI