Imao je što za reći o Komšiću: Izbore u BiH prokomentirao i Mesić

screenshot N1

Mesić je komentirajući rezultate izbora rekao da narod uvijek zaslužuje vlast koju sam izabere.

Izbore u BiH prokomentirao je i bivši predsjednik Hrvatske Stipe Mesić koji je otkrio da ne vidi u čemu je sporan izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

“Osobno mislim da bi teže za Bosnu bilo da su se u Predsjedništvu BiH zajedno našli Dodik i Čović. Dakle, Čović koji želi nekakvo rekonstruiranje Bosne i Dodik koji ne priznaje nikakvu BiH! Prema tome, ja smatram da ovim izborom nije ugrožen opstanak BiH”, rekao je Mesić za Radio Sarajevo.

Osim toga, Mesić je komentirajući rezultate izbora rekao da narod uvijek zaslužuje vlast koju sam izabere.

“Prema tome, ja sam legalist, građani BiH su ovako odlučili u skladu sa zakonom koji egzistira i vrijedi. Drugo, prigovori da Hrvati nisu izabrali Željka Komšića, već Bošnjaci, ima samo jedan nedostatak, a to je matematički. Da su Hrvati svi izašli na izbore mogli su izabrati Čovića. Ali, očito je da oni zato nisu izašli na izbore”, otkrio je.

Mesić je poručio da je on za “građansku Švedsku, za građansku Hrvatsku i za građansku Bosnu i Hercegovinu”.

“E znam, u čemu je tu sporno… Ja se nadam da će BiH jednog dana biti stvarno građanska BiH, u kojoj će živjeti tri konstitutivna naroda, uz ravnopravnost svih drugih građana. Ja to očekujem. Ali kad će to biti i na koji način, ja mislim da su vremena takva da sve države koje mi poznamo u EU jesu građanske države. Ne znam zašto bi BiH bila izuzetak”, zaključio je Mesić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI