IZDAJA?! VUČIĆ OTKRIO DOGOVOR S KOLINDOM: ‘Da, tražio sam od nje da ne koristi izraz velikosrpska agresija’

Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović prije pola godine odbacio je tvrdnje njezina bivšeg savjetnika za unutarnju politiku Mate Radeljića da je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću predsjednica obećala da neće koristiti termine ‘velikosrpska agresija’ ili ‘genocid u Srebrenici’.

“Osobno mi je, nakon posjeta Aleksandra Vučića, kazala da ne želi više da se ni u jednom obraćanju koristi termin velikosrpske agresije ili genocida u Srebrenici jer je to obećala Aleksandru Vučiću. Neka to sada demantira i svali na svoje savjetnike”, rekao je Radeljić, nakon čega je navedeni demantij i uslijedio.

No, izjava srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji potvrđuje Radeljićeve riječi, baca sumnju na predsjedničinu iskrenost:

“Istina je da sam od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović tražio da se ne koristi stalno izraz ‘velikosrpska agresija’, ali sam isto tako od nje tražio i bolje uvjete života za Srbe u Hrvatskoj”, izjavio je Vučić, nakon čega je ova vijest poput bombe odjeknula u medijima.

Kako će se ova, u najmanju ruku, nezgodna situacija odraziti na predsjedničku kampanju Kolinde Grabar – Kitarović, doznat ćemo uskoro.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI