Kolinda šuti o incidentu kraj Knina! Stručnjak za Dnevno: ‘Na njezinu mjestu, ni ja se ne bih oglašavao!’

Screenshot Instagram

Nakon incidenta u dva mjesta pokraj Knina, gdje su u kafićima pretučeni pripadnici srpske nacionalnosti, političari svi odreda osuđuju incident i čin nasilja. Ipak, jedna se osoba o tome zasad nije oglasila – predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, naime, novinarima je tek šturo poručila: “Osuđujem svako nasilje, a slučaj ću komentirati kada dobijem detaljno policijsko izvješće”.

Zbog čega predsjednica šuti, dok s druge strane svi o ovome govore, pitali smo političkog analitičara Igora Peternela.

“Ona se već dulje vrijeme ne oglašava, od intervjua koji je dala za Hrvatski tjednik. Nisam siguran je li to strategija ili panika ili nešto treće. Doduše, na njezinu mjestu, ni ja se ne bih oglašavao jer smatram da je cijeli ovaj slučaj predimenzioniran“, rekao nam je Peternel.

“Ovo je divljaštvo i tome se nikakav drugi karakter ne može prišiti nego nekom drugom sličnom incidentu. To je, nažalost, nešto što se svakodnevno događa i o čemu moramo svi skupa razmisliti“, rekao je Peternel.

“Cijeli je ovaj slučaj do kraja politiziranje, zato Pupovac uspoređuje sadašnju državu s NDH. Zapravo je smiješno da se Pupovac u ovakvim incidentima ponaša kao lider opozicije, u ulozi žrtve, a nalazi se u aktualnoj vlasti i čini vladajuće. Njegova je odgovornost jednaka kao odgovornost bilo koje druge vladajućestranke”, ustvrdio je analitičar pa nadodao: “Strasti treba smiriti, a pravna država treba reagirati i napraviti svoje!”Kolinda se treba oglasiti o drugim stvarima

Peternel pak smatra da Kolinda ima puno stvari o kojim se treba oglasiti, tako da je ova situacija zapravo minorna. “Vjerojatno joj je iz vrha HDZ-a sugerirano da pripazi na izjave. HDZ ne želi biti dio njezinih neuspješnih pokušaja, čak se i ograđuju od njih“, rekao je.

Na pitanje kako komentira činjenicu da će Kolinda Grabar-Kitarović sa službenom kampanjom krenuti od blagdana Male Gospe, Peternel je rekao:

“Ona kampanju vodi cijelo vrijeme, no dosta neuspješno. Rejting joj je počeo padati, a u politici, kada rejting krene prema dolje, a na vlasti si, teško je vratiti brojke u pozitivnom smjeru. Njezin je problem nekvalitetan prvi mandat, ona nema nikakve rezultate, a svaka nova izjava samo joj škodi“, zaključio je Peternel.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI