Kontroverzni Marko Pupić Bakrač i bogatstvo njegove obitelji opet u središtu medijskog zanimanja!

facebook

I opet se sve vrti oko Pupićeve imovine, kao i imovine njegove obitelji, a tu se prije svega misli na bogatstvo njegove supruge, Katice Pupić Bakrač, onomad alfe i omege Zračne luke, kao i njegove punice, Mandice Topić, umirovljene radnice Maraske, koja je, kako su pisali mediji, stekla novac u rekordnom roku za izgrađenu zgradu uz more u Dinjišci...

Opet je ovih dana u nekim medijskim krugovima i portalima „propupalo“ ime kontroverznog  vijećnika u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marka Pupića Bakrača. I opet se sve vrti  oko njegove imovine, kao i imovine njegove obitelji, a tu se prije svega misli na bogatstvo njegove supruge, Katice Pupić Bakrač, svojedobno alfe i omege Zračne luke Zadar, kao i njegove punice, Mandice Topić, umirovljene radnice Maraske, koja je, kako su pisali mediji, stekla novac  u rekordnom roku za izgrađenu zgradu uz more u Dinjišci.

Inače, ime tog vijećnika, gotovo stalno je u žiži javnosti u Zadru, ali i šire, no, ipak, kao grom iz vedrog neba odjeknula je vijest da je pred lokalne izbore 2017. godine,  Pupićevu  kandidaturu za župana, osim Akcije mladih, podupro  i Most Bože Petrova….

Naime, Most je kao svojeg kandidata za župana istaknuo kontroverznog Marka Pupića Bakrača, koji je bio zadarski gradski vijećnik Akcije mladih. Podsjetimo, to se događalo u vrijeme nakon raspada  koalicija HDZ-a i Mosta, kada se  Marko Pupić Bakrač  u lokalnim medijima raspričao protiv čelnika te stranke, pa je, kao trbuhozborac Bože Petrova, počeo govoriti da se HDZ mora mijenjati iznutra, te da je suradnja Mosta s HDZ-om bila nemoguća.

„HDZ je domoljubna stranka samo na verbalnoj razini. Naša zadarska priča je ‘antihadezeovska’, pa se sada ona poklapa s nacionalnom politikom Mosta. Ali, iznimno sam zabrinut za političku stabilnost zemlje i zbog načina na koji premijer Plenković pokušava zadržati vlast“, govorio je kontroverzni Mostov kandidat za zadarskog župana, Marko Pupić Bakrač, baš kao da se radilo o parlamentarnim, a ne o lokalnim izborima. A da je tome tako, potvrđuje i njegov govor na predizbornom skupu u Zadru, koji je prisutne naveo na trag da ga je pisao osobno Božo Petrov ili njegov gromovnik Nikola Grmoja…

Marko u sjeni velike supruge Katice

Inače, Marko Pupić Bakrač javnosti je prije svega poznat kao suprug Katice Pupić Bakrač, HDZ-ove bivše direktorice Zračne luke Zadar, čiji su prsti bili umiješani u aferu koja ju je mogla stajati i zatvora. Naposljetku se povukla iz javnosti te posvetila privatnom biznisu s apartmanima, dok njezin suprug odabire sve energičniji, ali i sve manje artikuliran – politički angažman.

Katica Pupić Bakrač je kao direktorica Zračne luke Zadar, imala bezuvjetnu podršku dijela lokalnog HDZ-a koji je uz nju stajao i nakon njezina otvorenog neposluha tadašnjem resornom SDP-ovu ministru, Hajdašu Dončiću, da zbog recesije, povuče zahtjev za isplatu samoj sebi – stotina tisuća kuna bonusa. Uzevši bonus, ona se preko svojeg supruga javno obvezala da će novac dati u humanitarne svrhe, što nikada nije učinila. Iako je ministar Dončić tada smijenio neposlušan i gramzivi, a kasnije će se pokazati i koruptivan kadar, nova Uprava je gospođu Pupić Bakrač morala ostaviti na istoj plaći (oko 20.000 kuna), no, s daleko manjim obvezama.

Pupićevoj, međutim, ni to nije odgovaralo, pa je otvorila bolovanje tijekom kojega je bila na korak do preraspodjele na novo radno mjesto (sukladno njenoj stručnoj spremi) i daleko nižoj plaći, no tada je otišla na porodiljni dopust za kćer – staru šest godina!? Podsjetimo, u tom trenutku, njezin suprug izlazi iz sjene ”velike” supruge, te započinje javni angažman amaterskim literarnim uratcima na lokalnom portalu, tema kojih su redom svi koji pokazuju interes za smjenu njegove supruge, a potom i kroz angažman na lokalnim izborima.

I to sve na leđima jednako kontroverznog zadarskog ogranka Akcije Mladih koji okuplja nekolicinu djece osumnjičene za pronevjeru novca u jedinom mjesnom odboru u kojemu su na posljednjim izborima osvojili vlast, pisali su u više navrata lokalni mediji. A oko njegove supruge svakim se danom omča sve više stezala, jer su se otkrivali novi mračni detalji iz njezina mandata u Zračnoj luci. U cijelu se stvar onda umiješalo i Državno odvjetništvo. Otkriveno je, naime, da je nekadašnja direktorica Zračne luke, u vrijeme tamošnjih najvećih ulaganja, bogato ulagala u privatne nekretnine…

Kako je njezin suprug Mako Pupić Bakrač u to vrijeme bio nezaposlen, postavljalo  se pitanje – iz kojih se izvora financirala gradnja apartmanskog zdanja (vile) u središtu Zadra, odnosno u Dinjišci na Pagu, a javljali su se i svjedoci da su objekti iznajmljivani pilotima i osoblju Zračne luke!?

Osumnjičen i za krađu konja u Gračacu

Istodobno je javnost otkrila i najškakljivije detalje neočekivane afere – apartmane obitelji Pupić Bakrač, gradila je tvrtka Heres, izvođač radova u Zračnoj luci i to u isto vrijeme! Tada je  Katica Pupić Bakrač naprasno otvorila bolovanje, a istraga lokalnog DORH-a protegnula se na više od pola godine. Poznavatelji zadarskih političkih prilika detektirali su  kako je u procesu zataškavanja, ključnu ulogu odigrao nečasno smijenjeni zadarski šef krim-policije, Antun Novoselić, vijećnik SDP-a u Gradu Zadru i intimus Pupićevih, odnosno stvarni politički mentor zadarskog veterinarskog inspektora čiji su interesi u prvom redu – revanšistički.

Osim po aferi s rastrošnom suprugom i činjenicom kako je godinama živio u njezinoj sjeni, te da ga je u orbitu vinula upravo njezina skandalozna karijera, Pupić Bakrač poznat je i po nekim „svojim“ aferama. Naime, neposredno nakon ”Oluje” osumnjičen je za krađu konja u Gračacu za čiji je nadzor bio zadužen, a samo koju godinu kasnije na zadarskom Općinskom sudu proglašen je krivim za klevetu, za što je dobio kaznu zatvora od dva mjeseca, uvjetno na dvije godine. Za klevetu su ga tužili osmorica zadarskih kolega veterinara, koje je Marko, bespredmetno oklevetao pred Upravom za veterinarstvo, Ministarstvom poljoprivrede i Vladom RH.

I tako je godinom za godinu, Pupić Bakrač i njegova obitelj sve više bila u medijima zbog afera koje su se kao repovi vukle za njima, a ovih je dana zadarski portal Z NET ponovno aktualizirao temu oko Zračne luke i gotovo pa slučajno otkriće dvostruke blagajne u tamošnjem ugostiteljstvu… Naime redakcija  Z NET portala zaprimila je anonimno pismo „radnika Zračne luke Zadar” koji su podsjetili da su „prošle dvije godine od otkrića nečuvenog lopovluka u njihovoj firmi” i da do danas za to nije nitko odgovarao.

Naime, prošla je i godina otkako je DORH objavio da ima dvoje osumnjičenih. Konobara i još još jednu osobu sličnog ranga, pretpostavlja se, piše Z NET, te podsjeća  da Pupićeva gradi još jednu vilu: već je i useljena, vjerojatno. Kad obitelj ekspeditivne bivše direktorice gradi, onda vile niču brže nego prosječan Hrvat stigne iscijepati i unijeti drva. Dakle, nije da nema ništa nova, kako stoji u pismu, piše Z NET.

„Prošle su dvije godine od kada je na Zračnoj luci Zadar otkrivena velika krađa novca u blagajni na šanku međunarodnog prometa. Na način da su se jedni računi prikazivali, a drugi zadržavali za sebe, navodno na dan i po 10 tisuća kuna, a osumnjičen je na kraju konobar i šefica ugostiteljstva. Je li moguće da za to nije znala direktorica ZLZ-a koja je u to vrijeme na zajedničko ime kupovala nekretnine sa šeficom ugostiteljstva? Do dana današnjeg zajedničke su suvlasnice terena na Putu Petrića. Nama u Zemuniku svima je jasno da je za ovakav biznis trebao amen s vrha firme”, pišu anonimni “radnici” u mailu koji je primila redakcija Z NET-a.

I doista, spomenuti portal  otkriva da na zadarskim Petrićima vlada cijela zbrka u nekretninskom raju Pupića Bakrača i prvih susjeda, nekadašnjih kolega s aerodroma…

Tko pita, skita…

Inače Katica Pupić Bakrač je vlasnica ville Mirakul na adresi Josipa Kosora 11, a bivša šefica ugostiteljstva Zračne luke – apartmanske zgrade na broju 13, dok broj 19 c (zemljište sa zgradom i bazenom iza vlastitih kuća) – dan danas dijele na pola. Ovako osvjedočene prijateljice, sestre po nekretninama, sve stečenima u zlatno doba Zračne luke Zadar – izuzete su od sumnje da su – dok su zajedno kupovale i zajedno „zarađivale”?! Tko je taj tko može i komu progurati toliko naivnu tezu?!

Sve da bivša direktorica Katica nije znala za organiziranu pljačku u ugostiteljstvu Zračne luke, najmanje po zapovjednoj odgovornosti trebala bi biti među prvoosumnjičenima! Jer, jedna je od „privilegija” upravljačke funkcije, da si ne možeš priuštiti – da ne znaš. Ali, s druge strane, ni jedna direktorica s nezaposlenim mužem u našem komadu svemira ne bi si trebala moći priuštiti tisuće kvadrata nekretnina, ali eto…

Nakon ovoliko godina, lijepo bi bilo vidjeti i malo prave (re)akcije. Da umjesto (praznih) ručnih bombi u dvorište ljepotice sa Zemunika doluta i netko iz „institucija”, piše zadarski portal Z NET. Možda bi tek tada javnost dobila odgovore na 7 pitanja koje je taj portal svojedobno postavio Marku Pupiću Bakraču, a na koje on nikada nije odgovorio. S nadom da će se Pupić Bakrač  predomisliti, ponovit ćemo pitanja koja su tada postavljena:

1. Koje nekretnine posjedujete vi osobno, a koje vaša supruga, Katica Pupić Bakrač?

2. Je li točno da su u vlasništvu vaše obitelji tri stana u Zagrebu, te kada su i kako stečena?

3. Je li vaša punica, Mandica Topić, inače umirovljena radnica Maraske, bila vlasnica apartmanske zgrade u Dinjišci?

4. S kojim je sredstvima umirovljena Topić uspjela bez kune kredita sagraditi predmetnu zgradu 2009. godine?

5. Je li koincidencija da je umirovljenica Topić, zgradu sagradila upravo u vrijeme najvećih građevinskih radova na Zračnoj luci Zadar?

6. Je li koincidencija da je umirovljenici Topić zgradu u Dinjišci gradila ista građevinska tvrtka koja je bila u isto vrijeme angažirana na najvećim građevinskim radovima u ZL Zadar?

7. Je li točno da je 2015. godine, nakon pisanja medija o porijeklu imovine obitelji Pupić Bakrač i Mandice Topić, umirovljenica prenijela svo vlasništvo na svoju kćer Katicu P.B. i zašto?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI