Mlada partizanka bombe bacala!

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ikić Baniček je u Brezovici veličala i 'voljenog Maršala', nakon čega je dobila buran aplauz prisutnih. Govorila je u stilu svoga bivšeg predsjednika SDP-a Zorana Milanovića 'ili mi ili oni', a među one svrstala je sve one koji nisu na 'Titovim svjetlim stazama revolucije'. Mnogi od prisutnih su očekivali da će SDP-ova sisačka gradonačelnica svoj revolucionarni govor u Brezovici završiti zavjetom njenom vrhovnom komandantu - 'Druže Tito mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo', uz taktove pjesme: 'Mlada partizanka bombe bacala'!

I ovogodišnji Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, obilježava se u znaku sjećanja na osnutak Sisačkog partizanskog odreda u šumi Brezovica kod Siska 1941. godine, koji je bio prva naoružana antifašistička postrojba u tadašnjoj okupiranoj Hrvatskoj i Jugoslaviji.
Svečanosti, u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA) RH, Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, prisistvovali su, uz brojne  građane i preživjele sudionike tih događanja, i izaslanik predsjednice Republike, istarski župan Valter Flego, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Jasen Mesić, te izaslanik predsjednika Vlade, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Svečanosti su nazočili i brojni dužnosnici te stranački predstavnici, između ostalih, i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, veleposlanik Ruske federacije Anvar Azimov.
A da svečanost ne protekne u mirnom tonu potrudila se gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, koja je u oštrom govoru u Brezovici prozvala sve svoje ideološke neprijatelje kojih se u tom trenutku mogla sjetiti. Prvi na tapetu bio joj je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojeg je Baniček prozvala kao najobičnijeg licemjera, jer on dolazi u Brezovicu na proslavu Dana antifašističke borbe, a istovremeno nagrađuje Jakova Sedlara.
‘Relativiziranje ustaških zločina otišlo je tako daleko da neki samoprozvani antifašisti daju nagradu grada. Licemjerno dolazi tu među nas i polaže vijence, a nagrade daje ustaškim falsifikatorima kao što je Sedlar’, kazala je Ikić Baniček.
Na te riječi Bandić se samo nasmijao i nešto šaputao HDZ-ovom ministru policije Davoru Božinoviću. No, Ikić se nije samo zasutavila na Bandiću, ona je u Brezovici oplela i po ustašama, sa breziovačke govornice veličala je i ‘voljenog Maršala’, nakon čega je dobila buran aplauz prisutnih antifašista. Govorila je u stilu svoga bivšeg predsjednika SDP-a Zorana Milanovića ‘ili mi ili oni’, a među one svrstala je sve one koji nisu na ‘Titovim svjetlim stazama revolucije’.
Mnogi od prisutnih su očekivali da će SDP-ova sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, svoj revolucionarni govor u Brezovici završiti zavjetom njenom vrhovnom komandantu – ‘Druže Tito mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo’, uz taktove pjesme: ‘Mlada partizanka bombe bacala’!
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI