Obersnel Bujancem ruši Bernardića!

Facebook/Davor Bernardić

'Vidite li bar zrno apsurda u tome da predsjednik naše stranke šalje čestitku u povodu vjenčanja otvorenom ustašofilu Velimiru Bujancu i smatra to pristojnom protokolarnom gestom, dok se nekoliko mjeseci kasnije Rijeka i Gradac, kao dvije SDP-ove sredine, riskirajući različita moguća tumačenja donesenih odluka, trude svojim činom objasniti građanima koja opasnost leži u inicijativi radikalne desnice kada traži ukidanja dosegnutih ljudskih prava', zapijenjeno se pita gradonačelnik Rijeke Obersnel. Dakle, on u svom bijesu zbog činjenice da se osam njegovih kolega SDP-ovih gradonačelnika distancira od pučističkih nakana Milanovićevih radikala u rušenju Davora Bernardića, iz naftalina izvlači Beranrdićevu protokolarnu čestitku upućenu Bujancu u povodu njegova vjenčanja 1. rujna prošle godine. Jadno da jadnije ne može biti.

Da u SDP-u vlada totalni kaos više i nije neka vijest. Samo što taj kaos traje i traje bez jasnih naznaka kada bi svemu tome napokon mogao doći kraj.

I taman kada se pomisli da su pučisti predvođeni Milanovićevim kadrovima, Peđom Grbinom, Hajdaš Dončićem, Mihaelom Zmajlovićem, Rankom Ostojićem i ostalim  odnijeli prevagu te da će predsjednik SDP-a Davor Bernardić pasti onda se jave Bernardićevi branitelji i opet stvar vrate na početak. A da drama u SDP-u postane još veća ovih su se dana potrudili osam SDP-ovih gradonačelnika i to Trogira Ante Bilića, Ploča Miše Krstičevića, Supetra Ivane Marković, Ogulina Dalibora Domitrovića, Čakovca Stjepana Kovača, Nove Gradiške Vinka Grgića, Zlatara Jasenka Auguštan-Penteka, te Koprivnice Mišela Jakšića koji su se ogradili od inicijative za skupljanje potpisa i zahtjeva Davoru Bernardiću da odstupi s čela stranke. Potom je uslijedio  poziv Mladena Kešera sa zahtjevom za hitno sazivanje koordinacije načelnika i gradonačelnika SDP-a.
Koordinaciju saziva s istom temom i istim stavom po kojemu je javno prozivanje Davora Bernardića i traženje da odstupi nešto što šteti stranci.Na sve to je, kako piše Jutarnji list, žestoko reagirao gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel.. Obersnela je, po pisanju Jutarnjeg, najviše zasmetalo što su njegove kolege u nastupu kojim se distanciraju od inicijatora smjene predsjednika stranke, pozvali na rješavanje stranačkih problema u okvirima tijela stranke, te pozvali da se u odnosu na Bernardića na neki način povuče ručna.
‘Na ponos stranke radim na terenu i držim kostur stranke, nastojim očuvati pozitivnu energiju u stranci i motivirati članstvo. I upravo zbog svega toga potpisao sam pismo kojim se predsjednika Bernardića moli da se s te funkcije povuče’, odgovara Obersnel svojim kolegama SDP-ovim gradonačelnicima te naglašava:
‘Ne vidim ni jedan razlog zbog kojeg bi se sazivala hitna koordinacija načelnika i gradonačelnika SDP-a po ovom pitanju. Prije svega zato što naša koordinacija nije nastala da bi se ovakvim temama bavila. A onda i zato što očito više nije moguće na ovoj konkretnoj temi zadržati ikakvo zajedništvo. Jasno nam je svima do koje mjere je članstvo podijeljeno i koliku odgovornost za to snosi predsjednik stranke (a i tijela stranke koja spominjete).Uopće, nije mi jasno što bi to trebala biti „pozitivna zadnja linija obrane SDP-a na svim razinama“.
Ako se bitne odredbe i odluke donose, kako tvrdite, na Predsjedništvu, Glavnom odboru i Konvenciji SDP-a, o čemu bi to onda naša koordinacija trebala hitno raspravljati i kako ste to zamislili da budemo „zadnja linija obrane SDP-a“? Razumijete, vrlo je kontradiktorno to što navodite i tražite’, piše Obersnel svojim kolegama, valjda iznerviran činjenicom da oni imaju sasvim drugačiji stav od Obersnela i pučista koji žele rušiti legalno izabranog predsjednika SDP-a. No, Obersnel je još mnogo štošta napisao u svom bijesnom odgovoru kolegama gradonačelnicima, ali ipak sav jad i bijedu njegove politike i boljševičkog obračunavanja sa svojim neistomišljenicima iskazao je u sljedećoj rečenici:
‘Vidite li bar zrno apsurda u tome da predsjednik naše stranke šalje čestitku u povodu vjenčanja otvorenom ustašofilu Velimiru Bujancu i smatra to pristojnom protokolarnom gestom, dok se nekoliko mjeseci kasnije Rijeka i Gradac, kao dvije SDP-ove sredine, riskirajući različita moguća tumačenja donesenih odluka, trude svojim činom objasniti građanima koja opasnost leži u inicijativi radikalne desnice kada traži ukidanja dosegnutih ljudskih prava’, zapijenjeno se pita gradonačelnik Rijeke Obersnel.

Dakle, on u svom bijesu zbog činjenice da se osam njegovih kolega SDP-ovih gradonačelnika distancira od pučističkih nakana Milanovićevih radikala u rušenju Davora Bernardića, iz naftalina izvlači Beranrdićevu protokolarnu čestitku upućenu Velimiru Bujancu u povodu njegova vjenčanja 1. rujna prošle godine. Jadno da jadnije ne može biti.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI