Plenković ne ide u Rusiju, ne da mu se s Kolindom grliti znojne nogometaše u svlačionici!

Kolinda još jednom preotela Plenkoviću mogućnost pojavljivanja na tako važnoj nogometnoj utakmici i susreta s ruskim premijerom Medvedovim. Plenković, vjerojatno i nije imao bolje rješenje nego odustati od puta bez obzira što tim potezom nisu baš zadovoljni ruski dužnosnici. U svakom slučaju, Kolinda je još jednom, nogometnim rječnikom kazano, predribrala premijera Plenkovića, koji joj takav potez sigurno neće zaboraviti. Jer ako on predribla Kolindu kada HDZ bude isticao svojega kandidata za predsjednika RH, onda će joj biti uzaludno grljenje i ljubljenje s Vetrenima u svlačionici.

Mnogi su ljubitelji nogometa sa zanimanjem iščekivali vijest hoće li naš premijer Andrej Plenković, otputovati u Soči bodriti naše nogometaše u četvrtfinalnoj utakmici s domaćinom Rusijom. I nisu trebali dugo čekati jer je Plenković dva dana prije utakmice objavio da ne ide u Rusiju.
“Ne idem u Soči na utakmicu. Ide predsjednica, mislim da je to dovoljno u ovome trenutku. Idem u Sofiju na sastanak 16 ministara, tako da imam druge obaveze”, rekao je Plenković te potvrdio kako neće uživo gledati utakmicu četvrtfinala SP-a između Hrvatske i Rusije.

Podsjetimo, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović bodrit će Vatrene i u subotu u Sočiju. Grabar-Kitarović odazvat će se na poziv Ruske Federacije te pratiti Vatrene u Sočiju na četvrtfinalu, tom će se prilikom sastati i s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim, koji će također biti na utakmici.
Mnogi su Plenkovićevu objavu da ne ide u Soči prokomentirali na način da je on odustao od puta onoga trenutka kada se sjetio da bi zajedno s predsjednicom Kolindom, nakon utakmice, morao upadati u svlačionicu naših nogometaša i srdačno se grliti s njima. Ukoliko to ne bi uradio mnogi bi rekli da se on ne raduje uspjehu Vatrenih toliko koliko naša predsjednica, a zluradi bi još nadodali da Plenki ne želi svoje novo odijelo natopiti znojem naših nogometaša, koji će, ne sumnjamo, nakon utakmice s Rusima teći u potocima.

No, šalu na stranu o stvarnim razlozima Plenkovićeva ne odlaska u Soči već su se raspisali neki mediji. Tako oni pišu da su u Vladi iznenađeni najavom o odlasku  Kolinde u Soči.
Navodno je postojao dogovor da Grabar-Kitarović ide na utakmicu s Danskom, a na onu u četvrtfinalu bi trebali ići premijer i ministri.
‘Svakako je u diplomaciji neuobičajeno da se poziva predsjednica države, u ovom slučaju Kolinda Grabar-Kitarović dok je s druge strane premijer, pa čak i ako je riječ o nogometu. Time se dovodi u nespretnu situaciju premijer Andrej Plenkovića ako i on želi doći u Soči’, rekao je za Jutarnji list bivši diplomat Ivica Maštruko.
Na utakmici bi trebao biti i ruski premijer Dmitrij Medvedev, a to je i službeno potvrdila ruska vlada. Maštruko smatra kako je bilo očekivano da Putin ne dođe na utakmicu četvrtfinala te da to prepusti Medvedevu. Zbog toga je logično da se pozovu i strani premijeri, a ne predsjednici.
‘Plenković je svakako bio u neuobičajenoj situaciji, jer da je došao, bio bi u drugom planu, a ako ga nema, neki će mu možda zamjeriti pomanjkanje nogometnog zanosa koji vlada u Hrvatskoj’, pojašnjava Maštruko.

Ipak, Plenković u petak i subotu ima obaveze u Bugarskoj, a prema procjeni Banskih dvora, to je dovoljno dobar izgovor da u subotu ne ide u Soči. Poručuju da još ostaje polufinalna utakmica na koju Plenković stigne otići. Eto, tako je predsjednica Kolinda još jednom preotela Plenkoviću mogućnost pojavljivanja na tako važnoj nogometnoj utakmici i susreta s ruskim premijerom Medvedevim. Plenković, vjerojatno i nije imao bolje rješenje nego odustati od puta bez obzira što  tim potezom nisu baš zadovoljni ruski dužnosnici.
U svakom slučaju, Kolinda je još jednom, nogometnim rječnikom kazano, predribrala premijera Plenkovića, koji joj takav potez sigurno neće zaboraviti. Jer ako on predribla Kolindu kada HDZ bude isticao svojega kandidata za predsjednika RH, onda će joj biti uzaludno grljenje i ljubljenje s Vetrenima u  svlačionici.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI