Šeks, laži i videovrpce!

screenshot

Do kada će trajati  euforija u medijima i u javnosti objavom Škorine kandidature za predsjednika RH, možda ne bi mogli predvidjeti ni najbolji  politički vidovnjaci, ali ono što i obični smrtnik, da ne kažemo politički laik, već sada može uvidjeti, činjenica je da je ovaj popularni pjevač ubačen u „igru prijestolja“, isključivo i jedino  sa ciljem da s predsjedničkog trona sruši aktualnu šeficu Pantovčaka, Kolindu Grabar Kitarović. I puno je tu interesnih i inih skupina koje bi se više radovale Kolindinom porazu, nego li Škorinoj ili bilo čijoj drugoj pobjedi, pa se već čini da će glavna meta ovih izbora biti upravo – aktualna predsjednica.

Dao je to naslutiti i jedan od najdugovječnijih HDZ-ovaca i bivši šef Sabora, Vladimir Šeks,  za vrijeme nedavnog gostovanja  u Dnevniku Nove TV. Tako je na pitanje novinara, postoji li mogućnost da Predsjednica odustane od utrke za novi mandat, Šeks odgovorio: „Ne bih ulazio u takve spekulacije. Sumnjam da je to realno. Moguće je, priča se koješta, da bi se njoj moglo prišiti nešto što bi je moglo kompromitirati“. Na uprono inzistiranje novinara, što bi je to moglo kompromitirati, Šeks je u svom stilu i s pogledom preko naočala, samo tajnovito ogovorio da se motaju neke priče, te da bi je mogli kompromitirati ovi kojima je dala nogu.

Kolega Šeks je „zaboravio“, da je prvi kojem je Kolinda dala nogu bio upravo on. A da Šeks nikada ne govori besmislice, mnogi su se mogli uvjeriti za vrijeme njegova gostovanja u Stankovićevoj emisiji Nedjeljom u 2, kada je on, još dok je Tomislav Karamarko žario i palio hrvatskom političkom scenom, najavio da će budući šef HDZ-a biti – Andrej Plenković. Mnogi su se tada pitali, je li Šeks popio koju čašicu više, a kasnije se ispostavilo da je Šeks kao „zloguka Sova“, prorekao budućnost bivšem šefu HDZ-a,  Karamarku, i sadašnjem šefu stranke i premijeru, Andreju Plenkoviću.

Prijeti se tajnim snimkama s Mamićeva rođendana

Nakon Šeksovih riječi da se motaju razne priče, odmah su se u medijima pojavile špekulacije o tajnim snimkama s rođendana Zdravka Mamića, zbog čega je, navodno, smijenjen i   šef SOA-e, Dragan Lozančić, čijom bi se objavom toliko naudilo predsjednici da bi joj bilo bolje odustati od predsjedničke kandidature. I odjednom kao da su se mnogi urotili, pogotovo nakon Škorine kandidature da Kolindu toliko oblate  kako bi ona odustala od bitke za drugi mandat.A čuvena misao  svjetski poznatog brazilskog pisca, Paula Coelha, koja glasi: „Kada nešto istinski želiš, cijeli svemir se ujedini u želji da ti pomogne …“, kao da bi se mogla preslikati na slučaj Kolinda. Jer, čini se, da su se u Škorinu kampanju ujedinili mnogi, od Mesića, Josipovića, Puhovskog, Macana i da ne nabrajamo,  a svi oni istinski žele, ne Škorinu pobjedu, nego Kolindin poraz i to svako iz svojih razloga i interesa. Pa se u tu igru udruživanja cijelog svemira u želji da pomognu Škori poraziti Kolindu,  uključio i Vladimir Šeks. Dakle, vrag je odnio šalu…

Zanimljivo je da nije Kolinda prvi političar kojeg se pokušava kompromitirati navodnim tajnim snimkama; davno prije nje bio je to bivši premijer i predsjednik HDZ-a, Ivo Sanader. Naime, Sanaderovi politički oponenti i protivnici već sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća osmislili su priču o njegovoj homoseksualnosti, pa je ta priča ugledala svjetlo dana u tjedniku Gloria, čija je tadašnja urednica bila Aleksa Crnjaković.

Sanader joj to nikada nije oprostio, pa se Aleksa Crnjaković, nešto kasnije, zahvaljujući toj činjenici i oprostila od novinarstva. No, priča o njegovoj sklonosti muškarcima, Sanadera je pratila i dalje, pa je ta priča došla i do ušiju predsjednika Tuđmana.

Rojs, Sanader i goli crnac

Naime, tvrda struja HDZ-a koju su tada predvodili Gojko ŠušakIvić Pašalić i Markica Rebić, smislili su kako Sanadera kompromitirati, pa se tako proširila priča o njegovoj homoseksualnosti. Diskretno se to šapnulo i Tuđmanu, a Sanader je burno reagirao i tražio zaštitu. Tuđman je uzeo 48 sati kako bi provjerio stoje li iza priče njegovi bliski suradnici, među kojima i Šušak. Kad je Sanader nakon dva dana ponovno došao predsjedniku, ovaj mu je kazao: „Ne, nije istina da oni stoje iza toga.”

A nakon Tuđmanove smrti i početka borbe za mjesto predsjednika HDZ-a, u koju se prije svih uključio Ivo Sanader, opet je desna struja HDZ-a, predvođena Ivićem Pašalićem, pokušala kompromitirati Sanadera, sada ne samo pričom o njegovoj homoseksualnosti, nego i o navodnim tajnim snimkama s jedne jahte u Splitu, gdje je snimljeno raskalašno muško društvo i Sanader, u neprimjerenim pozama.

U određene medije je  puštena i priča kako je iz auta Ivića Pašalića   negdje pred izbore za predsjednika HDZ-a 2002. godine, ukradena torba s tajnim video uratcima u kojima su komprmitirajući materijali za Ivu Sanadera. Poslije se u kampanju o tajnim snimkama Sanaderova homoseksualizma uključio, Ljubo Ćesić Rojs, koji je otišao toliko daleko da je u  jednoj TV emisiji tvrdio da ima video kazetu sa Sanaderom i golim crncem u glavnoj ulozi.

No, sve te priče o video snimkama nisu pomogle ni Rojsu, ni Pašaliću da Sanader ne postane predsjednik HDZ-a i da u dva mandata suvereno vlada hrvatskom političkom scenom, sve dok nije odlučio smijeniti sam sebe i svoju sudbinu predati u ruke svoje „zapisničarke“, Jadranke Kosor.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI