ŠKORIN STOŽER DONIO ODLUKU! Kažu da neće Crkvu u njegovoj kampanji!

Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro otkrio tko će biti u njegovu stožeru u nadolazećim predsjedničkim izborima, prenosi Večernji list.

Kampanju će voditi Miljenko Ćurić, Škorin glazbeni menadžerMate Mijić bit će zadužen za komunikaciju i odnose s medijima, a Škorina sestra Vesna Vučemilović za promidžbu. Naglašavaju kako Škoro nema namjeru napadati predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović jer ona ionako ni o čemu ne odlučuje kada je u pitanju sudbina zemlje. Stoga će mu prva meta biti Vlada i premijer Andrej Plenković.

Osim kritike na račun Vlade, Škoro planira i predočiti jasne poteze u vezi s ustavnim ovlastima predsjednika, za koje je tražio mišljenja ustavnih i pravnih stručnjaka. “Izaći će i s prijedlogom promjene izbornog sustava, s detaljnim prijedlogom kako poboljšati i učiniti učinkovitijim referendumsko odlučivanje, ali i s vizijom razvoja cijele države”, navode iz njegova stožera. Što se tiče medijske taktike, Škoro će otvoriti jesensku sezonu “Bujice” gostovanjem u toj TV emisiji 2. rujna.

Kako Slavoniju već smatraju Škorinom utvrdom, kampanja će krenuti putem Dalmacije, i to koncertima. Stoga nije čudno što su u mjestima s HDZ-ovim čelnicima otkazali već nekoliko Škorinih koncerata. Do kraja rujna Škoro ima dogovorene koncerte u Marini kod Trogira, Iloku i Donjem Miholjcu. Također, za vrijeme koncerata prodavat će se i izborni rekviziti među kojima su i majice sa Škorinim likom uz poruku “Škoru za predsjednika”.

Škorin stožer tvrdi da neće tražiti podršku Milana Bandića, kao ni Crkve. “Ne želimo Crkvu uvući u kampanju i ne želimo raskol u crkvenoj hijerarhiji”, tvrde u stožeru, ali ne kriju da se planiraju snažnije povezati s katoličko-laičkim pokretom koji u Hrvatskoj posljednjih godina jača i okuplja na tisuće uglavnom mladih ljudi.Facebook Comments

Loading...
DIJELI