Znate li na koliko bi Kuščević mogao u zatvor? Ne piše mu se dobro!

Patrik Macek/PIXSELL

Bivšeg ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a Lovru Kuščevića, kako doznaje Jutarnji list, Državno odvjetništvo (DORH) tereti za dva kaznena djela protiv službene dužnosti – zloupotrebu položaja i ovlasti zbog čega mu prijeti zatvorska kazna od jedne do deset godina.

Podsjetimo vas na dokumente i tekst koji smo jučer objavili, a koji su otkrili u koliko teškoj poziciji se nalazi bivši ministar.

Riječ je o kaznenom djelu kada »službena ili odgovorna osoba koja iskoristi svoj položaj ili ovlast prekorači granice svoje ovlasti ili ne obavi dužnost, pa time sebi ili drugoj osobi pribavi korist ili drugome prouzroči štetu« te ako je tim kaznenim djelom pribavljena znatna imovinska korist ili je prouzročena znatna šteta, navodi dnevnik.

DORH od Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Hrvatskog sabora traži da se Kuščeviću ukine saborski imunitet zbog provođenja istrage, a to će se i dogoditi u ponedjeljak, u 11,30 sati, za kada je zakazana sjednica MIP-a.

DORH ga zasad tereti za dva slučaja i to za onaj s prenamjenom štale za kuniće u stambeni objekt te za slučaj s POS-ovim stanom koji je otkupio njegov šogor Ivica Žuvić, piše Jutarnji list.Kuščević je prvoosumnjičeni u ovim slučajevima, a istraga će obuhvatiti i njegova šogora Ivicu Žuvića kao drugoosumnjičenog, tadašnjeg predsjednika Općinskog vijeća Nerežišća Jakšu Goića kao trećeosumnjičenog te sadašnjeg načelnika Općine Nerežišća Svemira Obilinovića kao četvrtoosumnjičenog, koji je tada bio na čelu jedinstvenog upravnog odjela Općine.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI