Glede izborne utrke za Pantovčak, Vesna bolje stoji od Kolinde, Brune, Sandre, Ane i Dalije

Flickr

Na preporuku Istanbulske konvencije, Vlada RH i Hrvatski sabor od ove godine uvode dvije prezidencijalne funkcije, predsjednicu RH i predsjednika RH. Na prvu vidimo da je Sandra Perković u boljoj kondiciji od Vesne Pusić, može se reći da je najsimpatičnija u naslovnoj ponudi, ali se izborna utrka zasniva na političkoj i društvenoj snazi. Istraživanje provedeno na manjem uzorku pokazuje da će Milanović i Mesić dostići bolje rezultate od konkurencije. Što se to događa u Hrvatskoj? Svuda u svijetu pobjeđuje desnica, a kod nas antife kolo vode.

Bilo bi prirodno i jeftino da predsjednika RH bira Hrvatski sabor, ali nam dolaze još skuplje varijante. Genderski pokret traži da se ove 2019. predsjednički izbori provedu uz uvažavanje ravnopravnosti spolova: na slijedećim izborima biramo i predsjednicu RH i predsjednika RH. Prividno muški glasači birat će predsjednika RH, a žene će izabrati predsjednicu RH. Za sada, predsjednik Vlade RH istovremeno je predsjednik RH za LGBT populaciju, u što se premijer Andrej Plenković idealno uklapa – priprema gay inauguraciju.

Telefonska anketa 7dnevno

U metodologiji provedene telefonske ankete 7dnevno za predsjedničke izbore, na malom uzorku od svega 100 ispitanika, odlučili smo se za međusobnu usporedbu potencijalnih ženskih kandidata, kao i međusobnu usporedbu muških kandidata, bez da smo ispitanicima objašnjavali kakve ustavne promjene očekujemo. Rezultati su ovi: Vesna 18% Sandra 17% Bruna 14% Kolinda 12% Ana 12% Blaženka 7% Dalija 7% Martina 7% XX 6%. Iznenađenja su Sandra Perković i naša Ana Brnardić. Slično: Milanović 19% Mesić 16% Zlatko Dalić 14% Karamarko 12% Hasanbegović 11% Plenković 7% Sinčić 7% Zekanović 4% XY 10%. Ako se postojeći sustav održi i onda Kolinda GK i Zoran Milanović uđu u drugi krug, pobjedit će Milanović s 51%. Za Kolindu GK u tom dvoboju odlučilo se 40% ispitanika, a 9% njih bilo je neodlučno. Dobro, troje njih poslalo me k vragu. Srpski suverenist Milorad Pupovac reče kako su Srbi u Hrvatskoj iskorišteni kao motivacija za potpise za referendume. Veli da predsjednica Kolinda potiče niske strasti, i u tome je u pravu, barem glede mene osobno. Kod mene niske strasti potiču sve kandidatkinje za Pantovčak.

Braniteljski predsjednik RH

Malo je čudno da imamo zasebnog ministra branitelja, a nemamo braniteljskog predsjednika. Birali bi ga samo branitelji, upisani u Registar branitelja. Idealan kandidat je Vlado Marić. Riječ je autentičnom hrvatskom branitelju, koji je danas prilično aktivan član Mosta. Uvijek je bio otraga, marljivo djelujući na planu u koji je vjerovao. Čovjek je hladne glave i dobrih namjera, kako prema braniteljima, tako i prema ostaloj populaciji u ovoj zemlji. Most će pogriješiti ako Vladu Marića ne kandidira za predsjednika RH. Istina, Marić će teško pobijediti na predsjedničkim izborima, kakvi god da se održe, prije svega zato što Most nema novce za jaču kampanju, ali Marić sa svojim izlaskom na predsjedničke izbore može uz sebe vezati braniteljsku populaciju i branitelje glasače za potrebe parlamentarnih i lokalnih izbora. Kandidatura Vlade Marića za predsjednika njegove Domovine i Lijepe naše, za koju je ponudio svoj život, prije svega bi bila investicija Mosta u slijedeće parlamentarne izbore. Dok je bio na čelu navijača nogometne repke, Marić je posložio odnose na tragu afirmacije kockastih kao civilizirane skupine navijača, što se potvrdilo i na Mundijalu u Moskvi, ako ga tako možemo nazvati. Možemo reći da je navijačica Kolinda GK bila pod njegovim zapovjedništvom, i da je nekakav red da Marić preuzme državu.  Fenomen Stipe Mesić  

Moć Stipe Mesića kao predsjednika RH više se oslanjala na udbašku i antifa mrežu, uključujući kriminalno podzemlje, više nego na ustavne ovlasti i činjenicu da je bio jedan od onih kratkoročnih i namjenskih ustaša. I dijelovi udbe pod kontrolom Kolega Vladimira Šeksa i Josipa Perkovića, podržali su Stipu Mesića. Imali smo neobičnu situaciju da je Stipe Mesić kao bivši predsjednik Hrvatske u dva mandata i posljednji predsjednik Jugoslavije, bio utjecajniji od Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović dok su bili predsjednici. Josipović je glumio civiliziranog partizana i gledao da uhljebi što više komunjara, a Kolinda GK je evoluirala u glavnu navijačicu hrvatske nogometne repke. Imala nesretno djetinjstvo ili ne, našoj antifa Kolindi nedostajao je vatreni zagrljaj. Kada je Stipe Mesić kao predsjednik RH priprijetio da će presjeći bosanski koridor od Republike Srpske prema Srbiji, u slučaju da RS proglasi samostalnost, i Banja Luka i Beograd bili su tiho. Da to danas izjavi Kolinda GK, Region bi se konačno raspao, od smijeha.

Postojana Vesna Pusić

Diljem Lijepe naše, u skoro svim mjestima, žena sa strane zaboravlja svoje osobno ime i prezime, i nastavlja živjeti sa svojim nadimkom po mjestu iz kojeg dolazi. Koliko pamtim, moja susjeda Livanjka bila je nešto mlađa od Duvanjke, Glamočke i Buge. Zagreb je naselje izgubljenih identiteta. Stare Zagrepčanke trebale bi nositi nadimke po selima iz Sandžaka, od kuda su došle. Danas u Zagreb stigne žena sa strane, po svemu prepoznam Livanjku, a kada joj se tako obratim, jako je uvrijeđena. Ona je od Splita! I ima ime i prezime! Zašto se sve Livanjke u Zagrebu predstavljaju kao Splićanke? I, nešto nije u redu – među kandidatkinjama za novu predsjednicu RH nema niti Livanjke, niti Duvanjke, niti Glamočke, niti Buge, pa niti Tuge. Vesna Pusić zapravo je iz vlaka i diplomatskih misija njenog oca, ali je za osobu takvog podrijetla prilično postojana. Nije to velik kompliment za neku damu, jer se tako nešto konstatira nakon što prođu desetljeća. Vesna Pusić je žestoka antifa najvjerojatnije samo zato da prikrije svog oca, Pavelićevog Židova. Sve je to prihvatljivo, a problem su kriminalci koji postaju antife da tako izgrade svoju nedodirljivost. Vesna Pusić spriječila je autonomiju “srpskih” općina u RH. U svakom slučaju, u odnosu na Esih i GK, nešto vremešnija Vesna Pusić djeluje ozbiljnije i djelotvornije. Bila je kandidat za glavnu tajnicu UN-a. Vesna je lupnula ono o agresiji RH na BiH, ali u svezi toga ne koleba, nego ostaje pri svojoj promašenoj izjavi, što mene osobno čini ponosnim. Eto, ako je vjerovati Vesni Pusić, i mi smo nekoga napali – nismo totalne šonje. Ljevica se homogenizira, međusobno se približavaju Plenković, GK i Bandić, a desničari međusobno ratuju, u poremećenoj bitci za najvećeg i najzaslužnijeg Hrvata.

Naguravanje muškadina

Iznenadio me rezultat tvrdokornog muškadina Zorana Milanovića. Zar ima toliko komunjara u ovoj zemlji? Ne, u pitanju je nešto drugo. Milanović ima tu tjelesnu i mentalnu manu da je antifa, ali je isti Milanović spasitelj za stotine tisuća stanovnika ove zemlje. Autonomni Milanović riješio je slučaj Franak. Znao je da kapital vlada svijetom, da će njega, Milanovića, banke svrgnuti, kako u SDP-u tako i na čelu RH, ali je svejedno otišao do kraja, iznad svih očekivanja sluđenih frankera. Kako su reagirali spašeni frankeri? Pa, glasovali su za predstavnike banaka. Takvi su Hrvati. Tako igraju, svijet je to shvatio, pa s Hrvatima ne igra. Vidimo da nakon Milanovićevog odlaska za nesretnike u ovoj zemlji nitko nije napravio baš ništa, pa se nadam da će glasači na predsjedničkim izborima nagraditi njegovu herojsku žrtvu. Milanović će na predsjedničkim izborima ostvariti pristojan rezultat ako za šefa svoje izborne kampanje imenuje Borisa Lalovca, koji je operativno pokrenuo prihvatljivu konverziju kredita s valutnom klauzulom u švicarskom franku.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI