Koliko (milijuna) HDZ-u vrijedi Kerum?

Photo: PIXSELL

Kerumu 'mačo' muškarčini, šef će biti nitko drugi nego 'tetkica' Opara. Što u Kerumovoj glavi preko noći može utjecati na ovakav saltomortale ako ne lova? I navodna krađa glasačkih listića zapravo je pravi Kerumov blefersko kockarski štos kako bi stekao bolje pregovaračke pozicije za rješavanje svojih katastrofalnih dubioza.

Kada sam se već poveselio da će konačno doći kraj hrvatskom političkom ludilu i da ću se zajedno s kolegama novinarima moći opustiti u „sezoni kiselih krastavaca“, baviti se marginalnim i trivijalnim vijestima u konačno „stabilnoj Hrvatskoj“ stvari su se zakomplicirale i umjesto ljetnog lahora predmnijevam užarene političke vratolomije kakve do sada nismo vidjeli. Nakon tri burna izborna ciklusa, dvoje parlamentarnih i lokalnih izbora, nakon političke prostitucije, preslagivanja, torbarenja, čini se, ovo je tek početak, a nikako kraj političkog „kravljeg ludila“ u režiji virtuoza demagogije i kontroverzi.

Nakon što je miniran svima omraženi MOST sa Neretve, jer se usudio zabiti kao klin između dvije najveće stranke u Hrvata remeteći tako njihovu bezbrižnu podjelu Hrvatske na svojevrsnoj bipolarnoj ljuljački, nakon što je u Vladu Andreja Plenkovića uplovio HNS, a tamo ga širom otvorenih ruku dočekao Milorad Pupovac, nakon što je Plenković dobio bezrezervne komplimente za taj „hrabri“ „državnički potez“ poglavito od vladara Hrvatske Mesića i Manolića, činilo se da je sve gotovo i da je ona Udba koja je stvorila Hrvatsku ponovo stabilizirala tu istu Hrvatsku po svom ukusu, sa premijerom po svom odabiru.

Bili su u pravu oni novinari i komentatori koji su tvrdili da će rezultati proteklih lokalni izbora biti važniji od svih do sada održanih i bili su u pravu oni koji su tvrdili kako lokalni izbori tek počinju u trećem krugu prilikom konstituiranja općinskih, gradskih i županijskih vijeće. U fokusu našeg interesa su svakako dva najveća grada u Hrvatskoj, Split i Zagreb, gradovi u kojima je HDZ očekivao pokazati svoju političku premoć i konačno „zaplaviti“ cijelu Hrvatsku.

Kerumov kockarski blef

U Splitu se priča bliži kraju! U jednoj od svojih kolumni postavio sam retoričko pitanje. Koliko HDZ-u vrijedi Kerum? Koliko milijuna kuna? To isto pitanje postavio sam bivšim čelnicima HDZ-a!? Koliko bio oni izdvojili da Kerum izgubi izbore, da Opara pobjedi i da privole Keruma na stabilno konstituiranje gradskog vijeća. Željko Kerum je po prirodi opsesivni kockar i priča se da je zakasnio na prisegu u Hrvatski sabor, jer se nije mogao odlijepiti od ruleta u jednoj poznatoj zagrebačkoj kockarnici. Rulet je za Keruma svetinja, a Hrvatski sabor i gradonačelnička fotelja tek marginalija u njegovom životu. Opsesivni kockari skloni su velikim rizicima, a osobito blefovima i te psihološke karakteristike unose u svoju političku karijeru kockajući se s glasovima hlebinskih birača. Kerumov žestoki napad na HDZ zbog navodne krađe glasova na izborima, njegove prijetnje ustavnom tužbom, međunarodnom tužbom u Strasbourgu odjednom su se ispumpale kao balon od sapunice i Kerum će bezbrižno uploviti u koaliciju s mrskim HDZ-om. I ne samo to!? Njemu, „mačo“ muškarčini, šef će biti nitko drugi nego „tetkica“ Opara, ponos i dika HDZ-ove elite. Priča se u Splitu da su organizatori Pridea poslali Opari poruku: „Baš si peder što nisi došao u duginu kolonu“! Što u Kerumovoj glavi preko noći može utjecati na ovakav saltomortale ako ne lova? Sklon sam čak tvrditi, ali ne mogu dokazati, da je Željko Kerum sam sebe pokrao na izborima pogodujući HDZ-u, jer Plenković gubitak Splita zasigurno ne bi preživio bez teških unutarstranačkih posljedica. Navodna krađa glasačkih listića zapravo je pravi Kerumov blefersko kockarski štos kako bi stekao bolje pregovaračke pozicije za rješavanje svojih katastrofalnih dubioza.Posljednji Bandićev tango za “druga Tita”

Kod Milana Bandića ništa novo. On je daleko najsposobniji političar u Hrvatskoj, najbolji plivač u udbaškoj močvari među krokodilima, a možda je i sam jedan od krokodila koji dobro razumije pravila igre u toj „životinjskoj farmi“. Bandić zna, kada Mesić i Manolić hvale Plenkovića da zapravo lažu, jer uvijek lažu. On zna, kada Mesić i Manolić za Brunu i Zlatka kažu da se „šaka jada“ da lažu, jer uvijek lažu. Spomenute spodobe Plenkovića hvale zapravo zbog toga, jer su ga instalirali i njime manipuliraju, a Brunu i Zlatka vrijeđaju, jer su baš oni opasnost za njihov „udbaški kalifat“! I vidi Bandić kako bez Brune i Zlatka neće ići i odjednom se sjeti kako Zagrebu nedostaje Trg Republike Hrvatske, a Tito je odjednom višak bez ikakvog suvislog obrazloženja. A nije samo važno s moralno higijeničarskog aspekta maknuti Tita iz Zagreba i Hrvatske, bilo bi važnije kazati zašto ga se miče. Odjednom se u cijeloj priči javlja i HDZ tvrdeći da su oni prvi predložili micanje Tita s trga, a Bandić nije pristao već je nudio referendum kao rješenje. Eto Tito je opet top tema i svi zapravo demagoški lažu. Da je HDZ kojim slučajem mislio ozbiljno maknuti Tita, da to nije bio predizborni trik, jednostavno bi Bandiću blokirali donošenja zadnjeg gradskog proračuna i dobili što žele. Ili Bandić više ne bi bio gradonačelnik do sljedećih izbora. HDZ je predložio micanje Tita, jer su znali da Bandić to neće staviti na dnevni red skupštine!? Čista demagogija!?

Ali sada, kada je potrebno podijeliti zagrebački proračunski kolač micanje Tita nije nikakav problem. Jedina smetnja u svemu su „šaka jada“ Bruna i Zlatko, jer njih ne zanima proračunski kolač već povijesne istine bez kojih Hrvatska ne može ni koračić naprijed. Kad barem simbolično padne Tito, Bruni i Zlatku će dionice na političkoj burzi porasti 1000% i prava je šteta što 6. svibnja zajedno s nama iz inicijative „Krug za trg“ nisu održali veličanstvenu političku tribinu. Nadam se da će se Bruna i Zlatko sjetiti tko je 11 godina prosvjedovao i tko je previdio da će zadnji „Krug za trg“ biti ujedno i „Posljednji tango za druga Tita“! Možda će se sjetiti da je baš putem novina „7dnevno“ ekskluzivno publiciran nacrt zakona „Lex Tito“ kojim se zabranjuje svaki oblik veličanja lika i djela tog mega zločinca, kojim se zabranjuje svako veličanje diktatorske, komunističke Jugoslavije. Micanje Tita, bez zakona koji će to regulirati bit će  samo „pirova pobjeda“ bez ikakvih dubinskih učinaka na potrebnu katarzu hrvatskog društva.

Trgovina – Tito za HOS-ovu ploču u Jasenovcu

Sa neojugoslavenske N1 TV šupe Pupovac sve glasnije vrišti u svom poznatom docirajućem, zapovjednom tonu. „Tito je najveći državnik u povijesti“, ne smije ga se micati s trga „i točka“. HOS-ova ploča mora se maknuti pa makar i „šrafciger demokracijom“ „i točka“! „Tu pogodbi nema i točka“! Još nismo čuli što će i u kojem tonu o tome kazati strateški HDZ-ov koalicijski partner HNS!? Ali možemo pretpostaviti da će i za njih to biti „točka“ kao i za Pupovca. Kada bi Plenković u ovoj „stabilnoj“ parlamentarnoj većini ostao samo bez ruku Pupovca, Radina i Sauche pala bi njegova stabilna Vlada. Dakle, HDZ svojom floskulom o micanju Tita, svojom demagogijom nije uvjerio svoje desno biračko tijelo da promijene svoje negativno mišljenje o Plenkoviću. HDZ  sa ovom trgovinom oko Trga maršala Tita nije nikoga uvjerio kako to rade iz iskrenog svjetonazorskog uvjerenja, Plenković nije nikoga uvjerio da ponovno vratolomno mijenja svoj ljevičarsko-centristički smjer dodvoravajući se desnici.

Ako padne Tito, a ostane HOS-ova ploča u Jasenovcu pada Plenkovićeva Vlada, jer neminovno dolazi do raskida koalicijskog sporazuma sa Pupovcem i HNS-om.

Ako padne  padne HOS-ova ploča s najljepšim braniteljskim pozdravom „Za dom spremni“, Plenkoviću to iskreni domoljubi neće nikada oprostiti i svoj će glas povjeriti onima koji su maknuli Tita, jer je Tito notorni zločinac i diktator, a HOS-ovi branitelji upravo suprotno, pobjednici nad tom diktaturom. Trgovina Tito za HOS-ovu ploču u Jasenovcu neće proći. Plenković mora znati da ima ljudi koji nisu na sajmu kao stoka za prodaju.

Ni predsjednik Tuđman se nije usudio dirati HOS-ove svetinje, naprotiv, zajedno sa svim njihovim integralnim obilježjima HOS je integriran kao ravnopravni dio Oružanih snaga Hrvatske. Dogodilo se to nakon Manolićevog pokušaja kriminalizacije najboljih hrvatskih sinova, a taj udbaški pokušaj bio je zapravo uvod u planirani državni udar i dekapitaciju Tuđmana.

Umjesto „sezone kiselih krastavaca“, umjesto „sieste“ na nekom pustom hrvatskom otoku, čeka nas užareno dugo ljeto i sve izgledniji izvanredni parlamentarni izbori. „Nema odmora dok traje obnova“, Hrvatske ili nekog oblika nove jugoslavenske asocijacije.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI