‘KRIVOTVORITELJ FRANJO VARGA’ – IZMIŠLJOTINA VLADE RH!

screenshot/ilustracija

Da postoji najmanji trag pravne države u takozvanoj RH, Andrej Plenković i ekipa trebali su već biti smijenjeni i/ili pod policijskom i pravosudnom istragom zbog afera Hotmail i Borg. Da to izbjegnu, proizvode nove afere, koje okupiraju prostor javne komunikacije i tako relativiziraju sve prethodne pljačke nad ovom državom i ovom nacijom. Afera Hotmail ukazuje na najgori kriminal u vrhu države, koji je proveden kroz posve regularnu elektroničku razmjenu, kao i kroz ugodno druženje vrha države i/ili Borgovaca na planu pljačke Agrokora, države i nacije, dok je nova afera HotSMS dio hibridnog rata Vlade RH protiv svih nas. Izmišljenja afera HotSMS fabricirana je za potrebe relativiziranja realno postojeće afere Hotmail, koja je u konačnici proizvela naš minus u milijardama kuna. Ne vidim nikakav dobitak za nas u tome što je Ivica Todorić izgubio 250 milijana eura ako smo u tome mi ostali stradali na razini milijarde eura.

Korupcija ne miruje. Ne zaboravite pravilo: u zemlji prožetoj kriminalom i korupcijom “krovna razina podzemlja” je sama vlada. A ova evidentno korumpirana Vlada RH svako malo izmišlja nutarnjeg neprijatelja i detektira hibridni rat protiv nje, ali u takvome ne prepoznaje Labrador i protuhrvatsku petu kolonu, nego su neprijatelji oni Hrvati koji ne žele strancima prepustiti svoju Domovinu, odnosno Lijepu našu. Što nam za takve okolnosti kaže znanost? Pa, vlada koja ne prepoznaje petu kolonu i ništa ne poduzima protiv nje zapravo je vrh pete kolone. Primjerice, kada se događaju velike petljanije, Vladimir Šeks, Stipe Mesić, Josip Manolić i slični likovi jednostavno nestanu, a od ponekog dužnosnika doznate da su duboko u dubokoj državi i u dubokoj paradržavi. Fašistički teror fašistički reguliranih ovrha nesmetano se nastavlja.

Eto smo ovih dana u Jutarnjem listu saznali da novi jacuzzi ukazuje na krivotvoritelja. Baš svašta. Policija je u domu Franje Varge pronašla 20 laptopa i 15 telefona. Dakle, nije riječ o krivotvoritelju elektroničke razmjene, nego o posredniku u trgovini elektroničkom opremom, kakvih imate u tisućama. Posustali laptop kupljen u bescijenje ide na repariranje – s novom baterijom i s novim SSD diskom pretvara se u letjelicu. Naravno da su se Vargi još dok je radio u policiji mnogi političari obraćali kao pouzdanoj osobi za odabir elektroničkog uređaja, i da je Varga pri tome mogao pokupiti proviziju od trgovaca, ali je to ipak sića. Posebno će biti veselo ako Varga za te potrebe ima prijavljeno vlastito poduzeće. Neukusno je objavljivanje fotografija koje bi trebale dokazati da je “haker Varga” istovremeno “zavodnik Varga”. Zamislite tog otkrića “istraživačkog” novinasrstva – plesao je s zgodnom ženom. Prema pisanju Jutarnjeg lista, njegova bivša cura koja danas živi u Njemačkoj (!) ostala je s njim u drugom stanju! Telefonske pretplate ugovarao je na njeno ime i na ime njenog brata! Eto smo saznali da je Varga kao veslač znao odveslati cijelu utrku i onda se pred ciljem namjerno prevrnuti! U redu za čobanac progurao se ispred djece! Teško se oteti dojmu da je sve fabricirano od lijevog tandema Plenković – Brkić, u kojemu Brkić već nekoliko godina glumi žestokog desničara, a zapravo je lijevo više od Plenkovića.

PR-obmana HotSMS oslanja se na predrasude običnog čovjeka o nekakvim moćnim domaćim informatičkim hakerima. Fama o “krivotvoritelju Franji Vargi” pokazuje koliko smo jadni. U svezi njega sigurno je samo jedno – nije informatički guru. Jednostavno koristi dostupne alate i dostupne mogućnosti za slanje elektroničke pošte, što je manji kriminal od slanja pisma s lažnim potpisom. Znate, Hrvati nisu daleko odmakli od uzvika “Imamo Hrvatsku!” Nemaju Hrvati niti H od Hrvatske. Više je hrvatskog bilo za orjunaške i velikosrpske okupacije. Istina, nađe se kod nas spretnih programera, neki od njih pletu zanimljive kompjutorske igrice, neki načine ozbiljne programe, ali se niska informatička razina nacije ne može sakriti, kao niti slaba informatička i komunikacijska infrastruktura. Na to ukazuje i tužna činjenica da nemamo svoje stabilne verzije Linuxa i uredskih alata. I još znamo poražavajuću činjenicu da podnošljivu verziju nekakvog Cro linuxa može razviti i održavati samo jedna jedina informatički dovoljno educirana osoba. Popularni i besplatni LibreOffice ima hrvatsku lokalizaciju za menije, ali nema hrvatski rječnik za editore tog paketa. Nitko od svih tih žestokih Hrvata ne želi zasukati rukave i na libreoffice.org poslati popis hrvatskih riječi. Ministri odgovarajućih resora toliko su otuđeni od ove države i nacije da im ne pada na pamet organizirati izradu hrvatskog rječnika za LibreOffice, pa i za druge besplatne uredske alate. Kažu nam da koristimo Microsoftove alate. Koji nisu besplatni. Stoga korisnici uredskog paketa LibreOffice u RH pribjegavaju nekoj verziji hrvatskog u našem susjedstvu, a najbliži je takozvani bosanski jezik – načinjen je u skladu s podjelom BiH na srpski dio i “zajednički” hrvatski i muslimanski dio. Prevara je očigledna – mnoge hrvatske riječi signalizira kao pogrešne.

Za slabu informatičku i komunikacijsku educiranost stanovnika ove zemlje (u ovome totalnom i totalitarnom informatičkom i komunikacijskom vremenu) odgovorne su sve vlade RH, pa i ova Plenkovićeva, koja koristi crne vrane kao golube pismonoše. Umjesto informatizacije dobili smo ministricu Blaženku Divjak. Ministri glume donositelje dobrih vijesti i podmeću nam lažne pokazatelje oporavka, a stigne nam mračna afera, ekonomski i demografski kolaps. Prijenos “otvorenih” sjednica vlade sliči na epizodu Johnny Englisha – ministri iz turskog fakta sjede ispred službenih prijenosnih računala, a računaju ispod stola s prstima – brojevna osnova 11. Prebiru, prebiru i nabroje 11. Daje li takva vlada ostavku? Ne, Plenković i ekipa to pretvaraju u svoju prednost, jer se naciji koja je informatički i komunikacijski nedovoljno obrazovana može uvaljati lažna afera koja je istovremeno lažno na informatičkoj i/ili komunikacijskoj razini. Afera HotSMS zapravo je običan kriminal, koji treba procesuirati u okvirima zakona koji se odnose na nedopustivo uznemiravanje s pismima i na pokušaje prevare s lažnim računima ili s lažnim humanitarnim akcijama. Dakle, osim što sama Vlada RH nije dovoljno informatički i komunikacijski obrazovana, ona istovremeno zlorabi slabu informatičku educiranost ostatka stanovnika ove zemlje.

Zasipanje neke osobe s bezbrojnim mailovima i SMS-ovima može se gledati i kao nasilje. Za “krivotvorine” oko kojih se digla povika dovoljni su legalni editori. Ne postoje lažni mailovi, niti lažni SMS-ovi. Nema šanse da vam netko pošalje mail preko dva servera na suprotnim stranama svijeta i tako sakrije svoju adresu. Njegova adresa ne može biti [email protected] ili [email protected] ako je google vaš pretraživač i poštar. Slično vrijedi i za SMS-ove. Poslužitelj elektroničke pošte dopušta vam da otvorite adresu martina-dalic11, martid666 ili sličnu, i da s nje pošaljete poziv Andreju Plenkoviću na okupljanje grupe Borg, ali to ipak nije lažni mail. Kao što je Plenković znao inteligentno prepoznati Martinu Dalić na sjednici Vlade RH, pa u magarećoj klupi Sabora, ili iza neke nedopustive novčane transakcije, isto tako mora znati njenu adresu za elektroničku razmjenu na razini vlade. Ako je adresa pošiljatelja skrivena, to je dovoljan indikator za brisanje poruke. Ako vam na vrata pozvoni poštar s čarapom na glavi, ne otvarajte! Pojedine društvene mreže i pojedini poslužitelji otvaraju popise adresa svojih korisnika – ako nasjednete na neki račun poslan s adrese koja slično zvuči u odnosu na onu prema kojoj imate neke obveze, tko vam je kriv? Dajte se otrijeznite, jer ste okruženi vukovima. Ili spavajte dalje, i plaćajte dalje! Ako želite otvoren Internet, morate računati na njegove opasnosti. Mnogi su vjerovali da je “samostalna RH” prava adresa, ali je to samo Lijepa naša, dok je takozvana RH udbaška, komunjarska i orjunaška domena, ne i naša Domovina. Od RH i svih tih uvezanih javnih i lokalnih adresa stalno nam stižu lažni računi i lažni pokazatelji. Svi računi koje dobijamo zapravo su lažni, napuhani. Odbacite psihozu moćnih hakera, koji su izgovor za uvođenje nadzora Velikog brata nad vašim računalom i nad vašim osobnim tajnama. Prije svega morate računati na to da je vaš disk izložen Vladi RH i uvezanim institucijama, i da je to dovoljan razlog da na računalima ne ostavljate svoje privatne dokumente.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI