Nerazumno je stranog namjesnika proz(i)vati za veleizdaju

facebook /Andrej Plenković

Na prozivku da je izdajnik, Plenković je reagirao kao veleizdajnik. Pravi se važan, jer veleizdajnik zakonski ne može biti. U Hrvatskoj takva kvalifikacija nije dopuštena. S druge strane, Plenković ima takvu obvezu prema domaćem podzemlju i svjetskim centrima moći, jer je RH konstituirana kao veleizdaja i mnogima za ugodu veleizdaje Hrvatske.

Hrvatska se homogenizira. Svi oni koji defiliraju našim ekranima uglavnom su izdajnici i veleizdajnici. Mostovci prozivaju aktualnu vladu što nije blokirala Srbiju u pridruživanju Uniji, zbog srbijanskog pravosudnog terora prema hrvatskim braniteljima, kao i srbijanskog skrivanja što se dogodilo s Hrvatima “nestalim” u Srbiji. Tko je od njih ubijen, gdje, kada i zašto? Tko je od njih iskorišten u trgovini organima za transplantaciju? Mostovci se zapravo prave grbavi, jer je Plenković instaliran na planu ponižavanja Hrvatske. Svoju zadaću obavlja vrhunski. RH je konstituirana kao veleizdaja. Stranom interesu trebala je formalno samostalna Hrvatska, da svoj na svome jeftino prodamo sve naše resurse, za sva vremena. Vlasništvo je moderan oblik okupacije, što je naciji razjasnio sam Andrej Plenković kada je proveo nevjerojatne pravne i financijske vratolomije da Agrokor prijeđe u strano vlasništvo. Svako malo, Plenković se vraća prodaji HEP-a, pa na kraju to kanalizira kroz izlazak HEP-a na burzu. Imamo fenomen Hrvatske koja je “fake”, a u njoj namjeravaju zabraniti “fake news”.

Anemični veleizdajnik na čelu RH

Čovjek koji je mrzio Most

Osobno me smetaju kvalifikacije mostovaca da je premijer Andrej Plenković anemičan veleizdajnik. Tiha voda brege valja. Andrej Plenković svoju dužnost vodećeg veleizdajnika u RH obavlja predano i bez ostatka, koliko to okolnosti dopuštaju. HEP je hladno pokušao prodati kroz preprodaju Ine, ali Mađari u tome ne žele sudjelovati. Monopolist HEP plaća skupe reklame. Ne znamo što su ovih dana dogovorili Plenković i Orban, ali to curi kao vrhunska veleizdaja. Ina je još za Račana korupcijski poklonjena Mađarima. Mađarima su tada kao manjinskom vlasniku veleizdajnički prepuštene financije Ine. Danas Mađari u Hrvatskoj korupcijski gase rafinerije i svu proizvodnju Ine, ulazeći u sve naše energetske sustave. Veleizdajnička Vlada RH nije tražila izuzeće glede direktive Unije u svezi vlasništva i kontrole Ine. Nabava vojnih zrakoplova za zaštitu našeg neba pretvorila se u prihvatljivu veleizdaju zemlje. Vlada posve logično kupuje skupe vojne zrakoplove – provizija je u postotku ista, a ipak veća. Prijeporni Izrael inteligentno je odabran kao strateški partner, jer tu nema što propitkivati jedna nacija prozivana za Holokaust. Naš renomirani veleizdajnik Plenković pukao je po šavovima zbog Vukovara, jer svoj međunarodni ugled gradi na konceptu mirne reintegracije, koja se potvrdila kao inteligentna veleizdaja. Možemo reći da se Plenković neki dan u Hrvatskom saboru dokazao na razini iznad tihog činovničkog veleizdajnika. Da je kojim slučajem imao pri ruci pištolj, bio bi to novi Puniša Račić. Možemo žaliti što Grmoja nije upokojen, jer bi radićevski posmrtni ispraćaj Grmoje ujedinio naciju. Nekako bi mi pasalo vidjeti nekog mlađeg političara u RH da je u Saboru otegao papke, za sva vremena, u okviru većeg nasilja. Dosta mi je tih branitelja koji su naivno položili život za Hrvatsku. Nedostaju mi mučenici u svijetu politike. Prema kazivanju Bože Petrova, ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić svojevremeno je radila na projektima u Srbiji vezanim za pristupanje Srbije Uniji, pa želi da ti projekti prođu s što manje hrvatskog ometanja. Ovdje ću napomenuti da je Ante Šprlje kao ministar pravosuđa iz redova Mosta zakazao na planu veleizdaje – bio je protiv bezuvjetnog otvaranja novih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije za pridruživanje Uniji.Padoše Narod i Istina

Anarhističkim referendumskim inicijativama Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj nedostaje taj potrebiti veleizdajnički karakter, pa u tome smislu trebamo pohvaliti ministra Lovru Kuščevića, koji glumi primitivca, a zapravo je jedan prihvatljiv civilizirani veleizdajnik. Kuščevićevu prisutnost doživljavamo kao njegovu nestrpljivu i kipuću želju da izda naciju. Naravno, sve u pozitivnom smislu, na planu konstitutivnog karaktera RH kao veleizdaje nacije. Trebamo pohvaliti i Ustavni sud što prirodno ostaje u okvirima svoje zadane uloge u RH i uporno brani svaku veleizdaju zemlje, ako treba i sa svojim izuzećem. Čemu ta izravna demokraciju, koju uvažavaju i u nekim diktaturama? Meni je posve prirodno da današnji vodeći veleizdajnici Plenković, Pejčinović Burić, Bošnjaković i Krstičević šute glede izdaje izravne demokracije u Hrvatskoj. Što su svi ostali ministri učinili da spriječe veleizdaju ministra Kuščevića? Ništa! Prvi put imamo vladu koja funkcionira kao urica. Švicarska je jedna demokratski naporna zemlja, u kojoj anemična vlast svako malo provodi referendume i tako na gluposti troši vrijeme svojih bogatih državljana. Europska komisija pozdravlja odluku Vlade RH da onemogući sve elementi izravne demokracije naše budalaste nacije. Uvjeti za referendum bit će blaži, ali su sva pitanja zabranjena.

Mrzi i šuti!

Psiholozi i psihijatri poput Bože Petrova dugi niz godina oponašali su katoličke svećenike i propovijedali suzdržanost i umjerenost u svakom pogledu. Na psiho testovima lovili su žrtve prekomjerne mentalne napetosti. Volite li životinje? Da. Mrzite li neke životinje? Da. Eto, gospodine, Vi ste konfliktna osoba! Petrov je neki dan u Saboru nakon tri Plenkovićeve rečenice dijagnosticirao Plenkovićevu poremećenost. Jedno cijelo desetljeće dominirala je suprotna škola terapijskog istresanja na protivnika. Od nedavno smo ponovno tiho. Sve što kažete može se interpretirati kao govor mržnje ili poticanje na mržnju. Govor mržnje postao je veće zlo od same mržnje. Viktimološki zaguljene osobe poput Ivana Penave i Nikole Grmoje i dalje traže da Srbija progovori o našim nestalima, odnosnom ubijenima u Srbiji, uključujući Republiku Srpsku u BiH. Pamet u glavu. Kada se ugledni i šutljivi zastupnik Srba u Hrvatskoj pomokrio na silovanu Hrvaticu, obavio je to razumno i civilizirano, šutke. Iako je to bilo očitovanje mržnje, nitko mu ne može prigovoriti konkretan govor mržnje. U Vukovaru su četkari grmjeli “Mila majko, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate!” Nije to bio govor mržnje, nego pjesma mržnje, odnosno prava balkanska umjetnost na protuhrvatskoj razini. Odvukli su hrvatske ranjenike na Ovčaru, sve ih krasno poklali, tiho i bez govora mržnje. Suprotnost bolesne nutarnje mržnje prema Hrvatima uz javno pozivanje na ljubav prema svima je u svojoj osnovi stara bizantska škola civilizacije, koju koriste sposobni političari i vrhunski veleizdajnici.

Trump je ovaj put u pravu

Rusko otvaranje pravoslavnih karata u Beogradu nameće Hrvatima otvoreno pristajanje uz SAD, a to povlači za sobom veleizdaju unutar Unije. Aktualni predsjednik SAD-a došao je pod udar različitih asocijacija samo zato što u prvi plan stavlja interese SAD-a, pa tek onda interese svjetskog židovstva i države Izrael. U čemu je tajna Trumpovog protivljenja da nam Izrael utrpa svoje potrošene vojne zrakoplove? Izrael je prije 30-ak godina besplatno dobio od SAD-a lovce F16 kao vojnu pomoć. Vidimo da ih Izrael dalje ne poklanja niti stare i potrošene, čak niti američkim saveznicama u vojnom NATO, nego s tim zrakoplovima dobivenim od SAD-a kao poklon Izrael svome glavnom zaštitniku sužava tržište. Takvo ponašanje Izraela možemo kvalificirati kao izdaju prema zaštitniku. U veleizdaje RH možemo pridodati i komisijsko nadgledanje naoružanja u takozvanom Regionu. Na Pleso je dolazila i komisija Republike Srpske. Mogli ste promatrati marš RS-ovaca na Plesu, u njihovim “kraljevskim odorama” i s četničkim kokardama. RH je toliko duboko zasnovana na veleizdaji, da to prelazi sva očekivanja naših neprijatelja. Korupcija je posva prihvatljiva – ona je veleizdaja. Naši su političari zarađivali i na starim migovima 21. Naš ZTZ bio je u određenoj vrsti blokade, da se ubere provizija na popravcima migova u inozemstvu. Izdajničkoj koaliciji HSLS-a s SDP-om nije pasalo da provizija za popravak vojnih zrakoplova i za nabavku druge vojne oprema odlazi u kasice koje su postavili HDZ-ovi psi rata. Jozo Radoš popravljao je migove u Rumunjskoj, a Ante Kotromanović u Ukrajinu. U oba slučaja naši relativno zdravi migovi otišli su dalje, kroz nama nepoznate pogodbe, a natrag smo dobili potpuni krameraj. Događalo se da naši migovi prelete na popravak i vrate se u dijelovima. Tako su nastale naše prve makete migova.

Naši repetaši

Pod kišobranom Dražena Budiše, u MORH-u su se dogodile brojne veleizdaje. Kada je Zvonko Zubak pokušao naplatiti ruski raketni sustav S-300, trebao je potvrdu MORH-a da je taj sustav isporučen. Na čelo MORH-a došao je Jozo Radoš. Kao, bio je stručan veleizdajnik, jer je prošao školovanje u JNA. Pojeo je u JNA more konzervi, pa je prirodno tome došao u financijski ugodnu poziciju da odlučuje od koga će HV i MORH kupovati takve konzerve, svu tu hranu, i svu tu vojnu opremu. Kako je Zubak tvrdio u pokrenutoj tužbi, našao se s Radoševim pomoćnikom Mladenom Ružamanom, koji je prema Zubakovim riječima od njega tražio velike novce za spornu potvrdu. Ružmanov odvjetnik srušio je optužnicu kroz rušenje vjerodostojnosti svjedoka. Zanimljivo, Radoš nije smijenio Ružmana. Tada je uslijedila i afera prodaje Miloševićevih privatnih transkripta jednom našem tjedniku, što je zasigurno bio čin vrhunske veleizdaje, jer je Srbija nakon toga promijenila svoju komunikacijsku kripciju na toj najvišoj srbijanskoj razini. Mnoge afere obustavljene su pod inteligentnim opravdanjem da je korumpirana osoba zapravo tražila izvor za financiranje stranke. Radoš se izvukao iz tri afere iliti tri veleizdaje, kako hoćete, veleizdajnički prešao iz HSLS-a u HNS, i eno ga u Europskom parlamentu, gdje je usavršio svoju blagoglagoljivost, a kome će se prikloniti za nastavak lagodne političke karijere, ostaje nam za vidjeti. Ovih je dana gostovao u televizijskim emisijama na temu nabavke vojnih zrakoplova.

Sam svoj ratnik

Političar Damir Krstičević predstavlja se kao ratnik. Naš Rambo na slijedeću sjednicu Sabora namjerava doći s nožem u zubima. Kao, nije on u svojoj mladosti postao veleizdajnik, nego je odabrao školovanje u JNA da stekne vojno iskustvo za potrebe buduće RH. Slično možete čuti od Ante Gotovine i ostalih francuskih legionara. U oslobodilačkim akcijama Domovinskog rata poginuli su mnogi pripadnici HOS-a i mnogi pripadnici HV-a, koji bi na obljetnicama tih akcija trebali biti u prvom planu, ali se prirodno veleizdajničkoj RH nacrtaju prebjezi iz stranih formacija. U Vukovaru su na dan pada Vukovara u prvom planu Marko Babić, Blago Zadro, i drugi heroji Vukovara koji su položili svoj život za Vukovar i Hrvatsku, jer je domaća politika zainteresirana da u drugom planu budu zapovjednici obrane Vukovara, dok je na svim drugim obilježavanjima suprotno – glavni su generali HV-a, bivši pripadnici JNA i bivši francuski legionari. Veleizdajnik Damir Krstičević završio je u Sarajevu nekakvo srednje školovanje u JNA i isti dan dobio zaposlenje u HV-u. Nije poginuo, bio je plaćen, vjerojatno zgrabio i stan ili stanove. Čemu to njegovo ponašanje kao da je on plaćao nas? Gledam na proslavi vojno – redarstvene operacije Maslenica generala Antu Gotovinu i bivše francuske legionare, koji su došli u HV i izgradili veliku vojnu karijeru, a mi koji smo ih plaćali trebali bismo ih danas slaviti. Nakon umirovljenja nekolicine generala od strane Stipe Mesića, Krstičević je praktično postao vodeći trgovački putnik poduzeća M Sun, u vlasništvu Stipe Matića, navodno vojnog pilota ili bivšeg pripadnika JNA zrakoplovne struke – hrvatska Javnost za njega veže labele King ICT i eKupi. Kotira kao glavni zastupnik Samsunga u RH. Došao sam do saznanja da se Matić zaista pojavljivao u redovima branitelja Dervente, gdje nije bio plaćen, nego je o svome trošku nabavljao oružje. A ipak je došao na svoje. Zahvaljujući ratničkim i veleizdajničkim linijama u HV-u i MORH-u, Matić je pristojno tržio, izgradio moćno poslovno carstvo, a našlo se za jednu njegovu firmu posla i u propalom projektu s Izraelom. Iako je Matić prisutan u Južnoj Koreji, iako je ponuda Južne Koreje mogla doći s zaleđem Krstičevića i/ili Matića, mišljenja sam da se trebamo vratiti na južnokorejsku ponudu 16 novih lovaca za 750 milijuna dolara, jer će u tome slučaju sva južnokorejska roba ulaziti u EU kroz Rijeku. Korejski FA-50 istovremeno su trenažni, a imamo i znakovitu činjenicu da su zbog toga za te zrakoplove zainteresirani Amerikanci. Nama zapravo nisu bitni sami zrakoplovi, koliko da održimo vojnu pilotsku struku. Što najviše zamjeram Krstičeviću? Pa, bilo bi krajnje vrijeme da nauči hrvatski jezik.

Rusi dolaze

Nije dobro. U sovjetskoj uniji dominirali su Rusi, a u jugoslavenskoj Srbi. Te su nacije bile bliske prije komunizma i ponovno su zajedno nakon raspada komunističkih imperija. Te su nacije provele veleizdaju svojih saveza. Rusko odličje mongolskog vazala Aleksandra Nevskog za Aleksandra Vučića i sve Vučiće koji su bili vazali Turske, posve je jasna politička i vjerska poruka, a Hrvati i ostale nacije Unije ne žele to vidjeti, pa danas imamo triper situaciju da moćna EU plaća nekakav danak Srbiji da ne pokreće nove ratove, dok mnogi ekonomski analitičari uporno brane tezu o ekonomskim fundamentima rusko-srpskog bratstva i jedinstva, rodoslovnog i vjerskog. Pomoć Unije Srbiji prelazi visinu srbijanskih prihoda u razmjeni s Rusijom. Istovremeno EU tri puta važe svaki euro dobačen Hrvatskoj, uz primjereno ponižavanje hrvatske nacije. Veleizdajničko zaletavanje Andreja Plenkovića u Ukrajinu skupo ćemo platiti. Plenković se pokušao iskupiti kod Rusa kroz prepuštanje Agrokora ruskim bankama, ali to tako kod Rusa ne prolazi. Hrvatska je u EU, Hrvatska je unutar NATO, Hrvatska kupuje američke vojne zrakoplove, Hrvatska ne može više nikoga zavarati u smislu svoje neutralne pozicije. Rusija se oporavila ekonomski, a svoju (sovjetsku) vojnu snagu prezentirala je kroz pobjedu u ratu u Siriji. Srbija je uz Rusiju, koja ne ostavlja na cjedilu svoje saveznike, dok se Hrvatska oslonila na nepouzdano savezništvo s kaubojima. Nakon što je RH ušla u EU, počela se gasiti. Protuhrvatsko djelovanje u EU dobilo je nove mogućnosti. Pravi strateški saveznik dobija poklone. Srbija je dobila ruske migove 29 na poklon. Na što može računati Hrvatska? Pa, na veliki trošak.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI