Plenković priprema očitovanje Vlade RH protiv desničara Isusa

facebook

Kada su u 16. stoljeću portugalski misionari posjetili Nasiriju na Eufratu, niže Ura Kaldejskog i Abrahamove rodne kuće, tamo su susreli kršćane koji nikada nisu čuli za Isusa. Kod nas se dogodio još veći fenomen. Danas, dva milenija nakon Muke na križu, u ovo komunikacijsko doba, u aktualnoj hrvatskoj vladi nitko nije čuo za Isusa.

Novo suđenje Isusu održano je u Banskim dvorima na sam Božić. Čestitka za Roćkas. Uvodno je upriličena provokativna predstava jednog poremećenog bosanskog ateiste, u kojoj se neki Isus izjašnjava protiv Marakeškog sporazuma i Istanbulske konvencije, i nakon toga siluje muslimanku, mladu imigranticu.

Povjesna sjednica Vlade RH na Božić

Premijer Plenković bio je vedar, blagdanski raspoložen. A nije niti slutio da će baš na Božić razotkriti izvorište hibridnog rata protiv RH i njega osobno. Sve vodi k tome da su Isus i njegov koncept oprosta glavni krivci za porast mržnje u RH. Premijer je isključio ozvučenje, pa onda svoj notebook, izvadio mobitel, isključio i njega, pa su ministri slijedili njegov primjer. Premijer je osobno na električnim utičnicama odspojio sve uređaje i produžne kablove, da bi na kraju isključio cjelokupno osvjetljenje. Sjednica Vlade RH vizualno je podsjećala na Posljednju večeru. Prisutni šef hrvatskih obavještajaca bio je impresioniran. Imamo perverznu situaciju da su građani RH sigurni glede prisluškivanja, a strah od prisluškivanja trese premijera i ministre.

Plenković: Kava? Svi! Bravo! Svima vama čestitam Božić, koji je kod nas tradicionalno blagdan izobilja, ukusnih domaćih specijaliteta i dobrog vina. Jedemo hrvatsko, pijemo hrvatsko, uzimamo sve hrvatsko. Za Božić se okupljamo u svojim domovima, u svojim obiteljima, darujemo se, veselimo se. Ako netko drugačije vidi ovaj naš potrošački spas i blagoslov za trgovce, bit će mi drago da to čujem.

Marić, Zdravko: Gospodine predsjedniče, svaka potrošačka groznica puni državnu blagajnu. Za mene je kraj godine završetak dva obračunska razdoblja, onoga kvartalnog i onog godišnjeg, završnog. To je vrijeme kada iz poduzeća izvlačimo novce kao troškove. To je vrijeme kada prelazimo u novu bolju priču. Ovaj put mogu zbrojiti svoj ukupni učinak na čelu hrvatskih financija. Bilo je dobro, drugi nude više za manji trud.Plenković: Sretno ti bilo, neću niti ja dugo ostati u ovoj balkanskoj vukojebini. U ovome uvodnom dijelu sjednice nećemo voditi zapisnik. Slobodno iznesite svoje stavove o bilo čemu, osim o meni osobno. Što se tiče knjige Roberta Torrea neobičnog naslova “Ima li života prije smrti?”, vlada će izdat priopćenje da mi ministri, uključujući i mene kao premijera, radimo i živimo punim plućima. Ministre Kuščeviću, čemu ova strka baš na Božić?

Kuščević: Gospodine predsjedniče, imamo ozbiljan problem. Među potpisima referendumskih inicijativa Narod i Istanbulska pojavilo se zagonetno ime Isus, potpisano s Isa, sve bez upisanog OIB-a. Kada pripadnu potpisnu listu odstranimo, ona se nekim čudom ponovno pojavi u istoj kutiji. Telekineza? Tko će ga znati. Pokušao sam dotičnog Isusa provjeriti u policijskim evidencijama, ali ga tamo nema.

Ministri i sam premijer rado bi na svojim računalima i mobitelima provjerili tko je taj tajnoviti Isus, ali su ti elektronički šalabahteri bili isključeni. Baš nezgodno. Od koga prepisivati?Činilo se da Marić (Goran), Murganić i Kujundžić znaju tko je Isus. Na facama Zdravka Marića, Božinovića, Krstičevića, Divjak i Obuljen Koržinek vidite grozničavo razmišljanje. Tko je taj Isus? Bit će zanimljivo.

Marić, Goran: (oprezno – frka je – čak premijer ne zna tko je Isus) Moguće je riječ o našem kršćanskom Isusu, koji je među nama već dva milenija. Zasigurno ste vidjeli neku fresku s njegovim likom za vaše posjete papi Franji. Isus je prošao pakao, a nije od pakla. Bio je razapet, pa je oživio, pa je ponovno umro, pa je preživio gubu u dva svijeta, pa se stalno vraća u ovaj naš svijet. Jako je zainteresiran za Hrvate, Hrvatsku i BiH, napose nakon što se njegova i naša Majka trajno nastanila u Međugorju.

Božinović: Pa se eto stalno upliće u izbore i referendume. Po tebi Gorana, ispada da nam o glavi radi netko dobar. Prije će biti da među nama djeluje neki zli fantom, neko nadnaravno biće, vanzemlajac. Prošle sam godine nešto načuo o nekakvom desničaru Isusu. Navodno je prvi koristio pozdrav ZDS. Govorimo li o istom provokatoru? (Goran se križao)

Plenković: Gorane, smiri se! Nije dobro. Ako je istina to što Goran reče, to znači da se u Hrvatskoj mržnja valja milenijima. Svi me optužuju da je za moga mandata mržnja u porastu, a ono je krenula još u antička vremena. Gledao sam film “Highlander” o nekakvim besmrtnicima koji se međusobno progone, a posljednji dobija najvišu nagradu: smrt. Po njima, najveće prokletstvo je besmrtnost, čime udaraju i na našu već zasluženu poziciju u hrvatskoj povijesti. Možda tome višemilenijskom provokatoru trebamo pomoći da konačno umre. Da se više ne upliće u izbore i u referendume.

Krstičević: (ili Križanić, svejedno) Negdje sam čuo to ime. Imam neki osjećaj da je bio naš neprijatelj i dok sam bio u JNA. Prilično mi zvuči kao Hristos. Džaba nam svi ti ratni avioni, ako će okolo hodati besmrtni vanzemaljci. Ubijemo tog Isusa avionskim mecima, poput Blaža Kraljevića, a izrešetani Isus ustane kao nov i odšeta do slijedećeg biračkog mjesta, u novu opstrukciju demokracije, pa se povuče na neki planet i evo ga natrag. To je prava noćna mora. Predlažem uvođenje izvanrednog stanja, a kolega Božinović može uvesti policijski sat 0-24. Ako se taj vremenski putnik pojavi u Dalmaciji, u jeku turističke sezone, Dalmacija će gorjeti.

Bošnjaković: Za nedavnih prosvjeda protiv Ovršnog zakona, aktivisti su se pozivali na nekog Isusa i na njegov oprost. Vjerujem da nije u pitanju konkretna osoba, nego koncept. Negdje sam pročitao kako je apostol Pavao spominjao tamo nekog Isusa kao princip, kao logos. Nema tu velikog reda. Meni osobno taj Isus vuče na anarhizam. Može se dogoditi da mnogi odvjetnici ostanu bez lake zarade, a onda će uslijediti njihova pobuna. Bezbolnije je odstraniti jednog Isusa nego sve te ovršitelje.

Odmjereni Plenković

Europski namjesnik Andrej Plenković bio je vidno zabrinut. Nekako ispada da se uzalud otimao za pozicije šefa demonokršćana i predsjednika strane vlade, jer ipak nije najmoćniji čovjek u Hrvatskoj. Tek što je razbucao desničare u svojoj stranci, pojavljuje se zaseban i besmrtan desničar, velika prijetnja za sve liberale, a napose za lažne narodnjake. Slijedeći nekakav iskonski nagon, namjesnik je zatražio je da mu unesu lavor vode. Oprao je ruke. Nije on tu da sudi bilo kome!

Plenković: Budimo ljudi. Tko je u svojoj mladosti preživio takvo zlostavljanje, zasigurno je traumatizirana osoba, koju ne možemo osuditi, ali je dopušteno takve izbjegavati. Uvodna predstava može se gledati kao specijalni rat protiv dotičnog Isusa i Crkve, ali je pomalo degutantna. Za agresije Srbije na RH i BiH silovane su mnoge muslimanke, ali i mnoge Hrvatice, odnosno kršćanke, zapravo katolkinje, preciznije rečeno. Važno je da ne poremetimo globalni balans. Dotičnog Isusa treba izvesti pred židovskog Malog svećenika Ivu Goldsteina, pa neka mu on presudi. Ne smijemo dopustiti da bilo što omete naše plaćanje izraelskih lovaca. (ministar Krstičević potvrdno klima glavom)

Kuščević: Predlažem novu referendumsku taktiku. Kao, potpisne liste se još uvijek provjeravaju, velik je to posao, a za pravoslavni Božić možemo raspisati referendum Vlade RH o Marakeškoj deklaraciji i tako pogurnuti u zaborav referendumske inicijative Istanbulska i Narod. Nakon što se pojave prosvjedi protiv takvog referenduma, možemo taj referendum otkazati zbog nepotrebnih troškova. Ili takav referendum ipak provesti? Referendumsko pitanje može glasiti “Ako ste za nasilje, zaokružite DA, a ako ste protiv nasilja zaokružite NE. Ako ste suzdržani zaokružite DA”. Znate, ljudi su dobronamjerni i uvijek zaokruže DA. Narod nam na taj način daje odriješene ruke za uvođenje izvanrednog stanja.

Plenković: To mi se sviđa. Bravo, Lovro! Narod će izglasati nasilje, a onda mi možemo suspendirati narod. Čista obraza pred Europskom komisijom. Katolici su promašaj, prošlost, Hrvati također. Svi me prozivaju kao stranog namjesnika, a od ovog trenutka sam otvoreno predsjednik imigranata i strane radne snage. Dobro, istovremeno sam i predsjednik svih manjina u RH, a njih će biti baš svih vrsta. Spas je parlament u kojemu će manjinci imati 50 zastupnika. Svim imigrantima trebamo dati državljanstvo i pravo glasa, čime kvalitetno riješavamo i naš demografski manjak i buduću demokraciju. Ponovit ću ovo pred kamerama. Kako vam se čini? Dobro! Hvala.

Dio sjednice s zapisnikom

Plenković: Gospođe i gospodo ministri, drage kolegice i dragi kolege, otvaram ovu izvanrednu sjednicu Vlade RH sa samo jednom temom – Isus Josipović. Osobno nemam ništa protiv Isusa. Neće biti nikakvog nasilja, nikakvog razapinjanja, nego ćemo Crkvi u Hrvata poslati poruku da je prošlo vrijeme vjerskog uplitanja u izbore i u referendumske inicijative. Spomenuti fantom Isus posve je izvan vremena. Hrvatska je bila kršćanski određena zemlja, ali smo srećom ušli u Europsku Uniju, koja je odbacila svoj kršćanski karakter, pa prirodno tome niti Hrvatska nije više država kršćana. Ne možemo istrajavati na BiH kao državi Hrvata kada Hrvatska više nije država Hrvata.

Divjak: Gospodine predsjedniče, potpuno vas podržavam. Bez obzira kakve je prirode taj Isus, on je prošlost već na tehnološkoj razini. Analogna pojava! Vjerojatno nema blage veze o računalima i mobitelima, a njegov kurikul najvjerojatnije ne najavljuje prijeko potrebitu digitalizaciju.

Plenković: Hvala kolegice. Jako inteligentno. Zapravo ste krasno elaborirali da taj Isus ne stoji iza lažnih mailova i lažnih SMS poruka. Budimo razumni. Nitko ne živi tako dugo, nego je riječ o trikovima dugog lanca od pedesetak osoba susjednih generacija. Od danas, svatko je sumnjiv kao Isus za novo razdoblje. SOA ne treba tragati za aktivnim Isusom, nego za onim koji dolazi. Mudro je ubaciti našeg igrača.

Kuščević: Gospodine predsjedniče, nemojte niti pomisliti da bih ja osobno mogao biti novi Isus. Prvo, nisam toliko pokvaren. Drugo, nije mi namjera bilo kako opstruirati ovu vladu, koja me afirmirala na nacionalnoj razini. Ali, kada bih postao novi Isus, stavio bih se u vašu službu. Možda se Isus infiltrirao u Apis i tamo vraća svoj potpis u kutije? Onaj mi je Rendulić jako sumnjiv.

Plenković: Ne smijemo dopustiti da prevlada praznovjerje. Koje Sveto trojstvo? Imajući u vidu Goranovo objašnjenje, mogu reći da je za mene Isus tamo neki glupi drveni tronožac, koji je napravio tamo neki tesar iz jeruzalemske pustoši bez drveća. Traje stoljećima samo zato što je stolac ili raspelo, dvije drvene klade postavljene u križ. Nikada nije progovorio – sve su to kršćanske izmišljotine. Ako taj Isus zaista postoji i traje već dva milenija, neka nam se ukaže, i neka se obveže da se neće miješati u demokratske institute.

Marić, Zdravko: Predlažem financijsku inspekciju. Za Isusa i za Kaptol. Da je onaj prvi Isus prije dva milenija oročio samo 2 zlatnika ili samo 10 srebrenjaka, danas bi imutak prelazio naš BDP. Nekako imam osjećaj da se iza Isusovog nauka skriva ogromna lemuzina, na nekom otoku. Kao što u molitvi Oče naš tražimo od Boga da nam oprosti dugove naše, neka milenijski Štediša preuzme dugove Hrvatske.

Marić, Goran: Nisam za progon Gospodina, niti za bilo kakvu deklaraciju protiv njega. Od svih tih nekretnina pod mojim nadzorom, niti jedna nije nikada bila upisana na bilo kojeg Isusa. Po svemu sudeći, Isus je cijela svoja dva milenija proživio skromno, sukladno svojoj Objavi. Branio je sirotinju, pomagao bolesnima, izliječio je neizlječivo. Mnogima je bio nada i utjeha. Predlažem Isusa za šefa našeg izbornog stožera na slijedećim izborima.

Murganić: Moram vas upozoriti da je onaj svijet tisuće puta veći i brojniji od ovog prolaznog punkta na Zemlji. Tamo su i Mozart i Beethoven, i svi umjetnici od početka ljudske civilizacije na ovamo i dalje. Tamo slušaju njihova zemaljska ostvarenja i ona nova, nama nezamisliva. Tamo su svi umjetnici iz tisuća godina ljudske civilizacije, sa svojim stvaralaštvom s Zemlje i s novim vrhunskim ostvarenjima u Univerzumu. Isus se ne vraća na Zemlju, jer mu je na onome svijetu stostruko bolje.

Kujundžić: Ništa nije onako kako se čini na prvi pogled. Isus je poput domorodca s otoka Sentinel. Čist je i bez grijeha, bez imuniteta koji se kod nas izgrađivao milenijima, pa stoga Isus ostaje na distanci, da ga ne zarazimo svojim bolestima i da mu ne otrujemo dušu. Kada je ušao u Jeruzalem odmah je bio zaražen, tjelesno i duhovno, i zamalo je umro. Suprotno legendama, Isus se držao dalje od gubavaca i drugih bolesnika. Svoje propovijedi i poruke Duha svetog iznosio je na otvorenom, dalje od onečišćenih naselja.

Markić, SOA: Ovo je za mene značajno otkriće. Pregledali smo stotine kilometara snimljenih razgovora predsjednice Kolinde GK. Ako ne skrati te svoje govorancije, država će bankrotirati. Svako malo spominje nekog Isusa, pa je najvjerojatnije s njim u nekom dosluhu. S tim u svezi, nameće se jedno neugodno pitanje, koje kao obavještajac moram otvoriti. Zašto ministri Goran Marić, Nada Murganić i Milan Kujundžić znaju toliko o tome Isusu? Čuli smo da je gospodin Goran Marić u nekom kontaktu s Isusovom majkom. (prozvani ministar ponovno se križa) Koliko su neki članovi ove vlade uvučeni u kolo predsjednice Kolinde, u smislu rušenja ove vlade?

Završna besjeda

Plenković: Ispričavam se na stanci, morao sam hitno primiti kardinala Bozanića. Panično me upozorava da govorimo o stvarima koje ne razumijemo. Potvrdio je Goranove napomene i dodao neke nove. Bozanić tvrdi da je isti Isus prije dva milenija na sebe preuzeo sve grijehe, da propovijeda oprost i ljubav, da je temelj kršćanstva i Crkve, da njegov kip možemo vidjeti u bogomoljama i na raspelima prometnih križanja. Ne dam se prevariti. Jer, po Bozaniću, ako dolazi Smak svijeta, bit će spašeni samo oni koji su živjeli prije Isusovog oprosta grijeha. Mi smo samo pričuva za pakao. Ako Isus u svojim propovijedima poziva na ljubav, to znači da prepoznaje mržnju. Ako je vjerovati Bozaniću, imamo zgubidana kojemu dva milenija nisu bila dovoljna da završi neku srednju školu. Povlači se okolo kao višemilenijski beskućnik, s jednog raspela na drugo. Okači se na te čavle i širi ruke – ja sam bespomoćan.

Marić, Goran: Gospodine Markić, najviše smo zaštićeni kada Vi šutite. Zar Vi niste došli na vodeću obavještajnu poziciju nakon što je predsjednica Kolinda odstranila vašeg prethodnika? Gospodine predsjedniče, kardinal Bozanić je u pravu. Ako se Isus prešetava okolo dva milenija, onda nije prevarant. Ako Isus zna prošlost i vidi budućnost, zar nije pametno uključiti ga u samu našu vladu, pa da već danas znamo sve pokazatelje za slijedećih 20 godina. Pa i da Isus ne postoji, zar nije mudro ponovno na Isusa prevaliti sve naše grijehe?

Plenković: Gorane, spusti ton. Ne mogu više ovako. Sve pada na mene. Moram ukazivati na društvene deformacije, donositi najteže odluke, sudbonosne za zemlju, za cijeli svijet, na kraju pospremati religijske prijepore. Za Crkvu spreman! Tko je za to da Isusa odstranimo iz političkog života u zemlji? Tri suzdržana. Dobro. Hvala vam na podršci. Tko je za to da Isusa angažiramo u našem izbornom stožeru? Svi. Dobro. Dobit će ponudu. Tko je za to da Isus preuzme moj mandat? (Plenković je podigao svoju desnicu) Tri suzdržana, Jedan za, ostali protiv. Izvrsno. Još ću razmisliti o tome da se kandidiram za predsjednika RH, ili da preuzmem izuzetno odgovornu funkciju predsjednika Europske komisije, što je moj životni san. Prerastao sam ovu sebičnu lokalnu sredinu. Konstatiram da se ubuduće Isus može pojavljivati samo na planu afirmacije HDZ-a i ovakve demokracije. U protivnom, pozivam ministra Božinovića na konkretne represivne mjere. Hvala. Sretan Božić i Nova godina.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI