‘Za Srbina sve, Srbina ni za što!’

Vlada RH / Twitter

Na skupu komemoracije srpskim žrtvama 'Oluje' u Bačkoj Palanci, uz aktivno sudjelovanje Milorada Pupovca, Vučić 'bačkopalanački' je rekao da 'nije nikakva slučajnost što su datumi zločina (misleći na 'Oluju') zbog različitosti zbog vjere i nacije isti, jer su nacisti 4. kolovoza 1944. godine provalili u sigurno skrovište židovske djevojčice Ane Frank i odveli je u logor da umre...'

Vučić „bačkopalanački“ je na skupu komemoracije srpskim žrtvama „Oluje“ u Bačkoj Palanci, uz aktivno sudjelovanje Milorada Pupovca, kazao da “nije nikakva slučajnost što su datumi zločina (misleći na „Oluju“) zbog različitosti zbog vjere i nacije isti, jer su nacisti 4. kolovoza 1944. godine provalili u sigurno skrovište židovske djevojčice Ane Frank i odveli je u logor da umre.”

Usporedio Tuđmana s Hitlerom

“I u oba slučaja, jedina krivica i Ane Frank i Srba iz Krajine nije bila nešto što su napravili, nego nečije uvjerenje da će bez njih neka zemlja, neki ljudi, biti ljepši i bolji. U oba slučaja traženo je i primijenjeno konačno rješenje. U oba slučaja, oni koji su drugačiji, optuženi su za samo svoje postojanje. I nije puka koincidencija to što je Hitler 1919. godine optužio Židove za to što se ‘množe’ i što je istu tu riječ – ‘množili su se’ – upotrijebio Tuđman u svom govoru u praznom Kninu, oslobođenom Srba, od vlastitih stanovnika”, rekao je Vučić u obraćanju okupljenima.
Kako je kazao Vučić, “Hitler je htio svijet bez Židova, a Hrvatska i njena politika je htjela Hrvatsku bez Srba jer su, kako je rečeno, ‘razarali hrvatsko nacionalno biće’. Kako su razarali, nije objašnjeno, niti je to bilo potrebno. Odvratna emocija, koja pokreće pogrom, istrebljenje, ne traži pojašnjenje. Dovoljno joj je nečije ime i prezime da učini sve ono što je učinila u ime svog imena”, kazao je Vučić.
Kaže Vučić ili vučina „bačkopalanačka“ – „jedina krivica Ane Frank i Srba iz Krajine nije bila nešto što su napravili, nego nečije uvjerenje da će bez njih neka zemlja, neki ljudi, biti ljepši i bolji“…
Djevojčica Ana Frank doista nije učinila baš ništa osim što je pisala svoj dnevnik, jer za rušenje balvana, za „balvan revoluciju“ i za etičko čišćenje Nijemaca iz dijelova Njemačke nije imala ni ideju, ni snage. Nije ubila ni jednog Nijemca, nije etnički očistila na stotine tisuća ljudi, kao što su to učinili nevini Vučićevi Srbi u Hrvatskoj, nije bila indoktrinirana ludim psihijatrom Raškovićem, nije suludom politikom okupirala jednu trećinu bilo čijeg teritorija. Pisala je dnevnik, a ne „načertanije“, ni velikosrpske memorandume.
Osobito je potrebno analizirati ove Vučićeve akrobatske zamjene teza: “Hitler je htio svijet bez Židova, a Hrvatska i njena politika je htjela Hrvatsku bez Srba jer su, kako je rečeno, ‘razarali hrvatsko nacionalno biće’. Kako su razarali, nije objašnjeno, niti je to bilo potrebno. Odvratna emocija, koja pokreće pogrom, istrebljenje, ne traži pojašnjenje. Dovoljno joj je nečije ime i prezime da učini sve ono što je učinila u ime svog imena”, kazao je Vučić.
Kako su Srbi planski razarali hrvatsku naciju kroz povijest, dovoljno je znanstveno osvijetljeno, a onima koji ne znaju čitati i ne bave se povijesnom znanošću bit će dovoljno pogledati sliku razorenog Vukovara i poslušati pjesmu – „Slobo, Slobo, donesi salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate!“ Nije li krajnje morbidno u taj i takav kontekst stavljati ime i prezime nevine djevojčice Ane Frank i uspoređivati to nevino ime sa srpskim „nevinim“ koljačima na Ovčari i Ovčarama diljem Hrvatske? Vučić, ne samo da je uvrijedio zdravu pamet, on je ovom gebbelsovštinom brutalno mrziteljski uvrijedio i hrvatski i čitav židovski narod!

Seksistički napad na Brunu Esih

Zapravo, Vučić silno želi dokazati da su Srbi, a ne Židovi, izabrani Božji narod i po toj logici je Hrvatska njihova obećana zemlja, a pošto je Srbima od Boga obećana hrvatska zemlja, svi srpski zločini protiv Hrvata kroz povijest, genocid, etnička čišćenja nisu grijeh, jer je tako to, privatizirani srpski Bog – želio. A kako se tek ime i prezime nevine djevojčice Ane Frank kontekstualno uklapa u strateški povijesni srpski antisemitizam i kako je moguće Anu Frank staviti u kontekst čuvene rečenice – „Srbija je judenfrei, prva u Europi“…? Neka na ovo retoričko pitanje odgovori zdrava pamet svakog čitatelja.
U vrhu hrvatskih vlasti ni ovaj put nije bilo zdrave pameti, političke hrabrosti ni bilo kakve logike osuditi te Vučićeve eskapade, jer odgovori na ove Vučićeve morbidnosti su bili „anemični“, mlaki ili – nikakvi. Naprotiv, Andrej Plenković je ubrzo nakon izjava Vučića „bačkopalanačkog“, dokazao da se, zapravo, slaže s Vučićem i da između njih dvojice u biti nema gotovo nikakve razlike. Jer, kako inače objasniti Plenkovićev mrziteljski, seksistički i vulgarni napad na saborsku zastupnicu, Brunu Esih, (valjda u skladu s Istanbulskom konvencijom), već po drugi put i kako objasniti ovu njegovu izjavu:
„To je već stil te jedne male strančice u kojoj bi se ona (Bruna Esih) u nekim vremenima, u nekim drugim zemljama mogla kandidirati za ministricu narodnog prosvjetiteljstva i propagande“, kazao je premijer misleći na Hitlerovu Njemačku i Hitlerovog ministra, Josepha Goebbelsa.
„To je tipičan primjer najnižeg populizma i stvaranja loše atmosfere kod dijela birača, pozivajući se na narod. Ali, hrvatski narod je pametan, mudar i ne podliježe onima koji stvaraju paniku. U političkom smislu nisko, jako loše“, ustvrdio je Plenković. I ponovio je kako je Bruna Esih bila njegova greška što je u Saboru.
A evo tko je bio Joseph Goebbels, patuljak koji je ubijao riječima. Često je isticao: “Židovi moraju napustiti Njemačku, ali i cijelu Europu i pri tomu prema njima ne smijemo imati nikakvih sentimenata”, te je bio među prvima koji su rješenje židovskog pitanja vidjeli u deportiranju i zatvaranju u geta, gdje će, sklonjeni od očiju javnosti, postati moderni robovi i gdje će mučeni glađu i iscrpljeni radom, na koncu biti masovno fizički likvidirani.
„Ta se židovska kuga mora istrijebiti. Posve i potpuno. Od nje ništa ne smije ostati“, kazao je u jednom od govora dok je pred sam kraj rata 1944. izjavio: „Naš cilj je uništiti Židove. Bez obzira na to hoćemo li rat dobiti ili ćemo biti pobijeđeni, taj cilj moramo postići i postići ćemo ga. Bude li njemačka vojska prisiljena na povlačenje, na tom ću putu uništiti i posljednjeg Židova na zemlji…“
Andrej Plenković u ovom tužnom slučaju upotrebljava istu retoriku kao i Aleksandar Vučić, koristeći Hitlerovog ministra Josepha Goebbelsa za obračun s gospođom Brunom Esih i time, zapravo, daje Vučiću za pravo što je Hitlera usporedio s predsjednikom Tuđmanom, a Hrvatsku s Hitlerovom Njemačkom. I Plenković i Vučić za opstojnost svoje osebujne vlastodržačke diktature traže naciste „na ovim prostorima“, a Plenkovićeva propagandistika je time opasnija jer poštene i normalne saborske zastupnike u vlastitoj državi Hrvatskoj želi usporediti i uspoređuje s nacističkim zločincima.Pupovčeva ‘tri prsta’ za Vladu

Naviknuti na velikosrpsku propagandu moglo bi nam biti razumljivo što Vučić podgrijava latentno neprijateljstvo i mržnju prema hrvatskom narodu, proglašavajući nas nacistima, ustašama, klerofašistima i crnokošuljašima, ali potpuno je nerazumljivo i neprihvatljivo da tu istu matricu koristi legitimno izabrani predsjednik Vlade RH, uspoređujući saborske zastupnike i zastupnice, njihove stranke i strančice, s Hitlerovim režimom i Hitlerovim najkrvavijim ministrom…
U tom kontekstu su Plenković i Vučić kao prst i nokat, a jedina je razlika što Vučić ponavlja povijesnu mantru o ugroženosti Srba u Hrvatskoj, a Plenković tu istu propagandu koristi na sličan način, dovodeći se u opasnost da bude proglašen – veleizdajnikom hrvatskih nacionalnih interesa.
Kada već govorimo o Gebbelsima i Goebbelsićima, potrebno je radikalnije zagrepsti ispod površine i vidjeti tko je u ovoj priči, zapravo, „ministar prosvjetiteljstva“ ili još radikalnije, tko je, zapravo, „dobricaćosićevski“ obmanjivač poštenog hrvatskog naroda? Pošteni Andrej Plenković ili nacistkinja Bruna Esih? Jer, kako protumačiti propagandističku izjavu Andreja Plenkovića da je on kriv što se Bruna Esih danas nalazi u Hrvatskom saboru? A prava je istina da su, zapravo, Bruna Esih i svi oni koje danas Plenković preko leđa Brune Esih uspoređuje s Goebbelsom, naziva ih populistima i skrivenim ustašama, zapravo, krivi što je „dobricaćosićevski“ propagandist, Andrej Plenković, danas predsjednik Vlade Republike Hrvatske.
Jer, da nije bilo tih populista i marginalaca na njegovim listama i da mu nisu donijeli više od 130.000 glasova, Andrej Plenković ne bi nikada osjetio ugodu fotelje u Banskim dvorima. Nažalost, makijavelistički ih je iskoristio, nakon toga lustrirao, a danas okreće pilu naopako. A okreće pilu naopako, jer je instiktivno nanjušio da bi se na ispražnjenom desnom političkom spektru moglo dogoditi svenacionalno zajedništvo „ustaša, nacista, crnokošuljaša, populista i marginalaca“, koji bi mogli poremetiti njegov san o novo-starim srpsko-hrvatskim odnosima, dovodeći hrvatski narod još jednom u povijesnu zabludu.
Preventivno, prije nego se dogodi zajedništvo suverenista, potrebno je udariti na simbole tog mogućeg zajedništva u imenima i prezimenima Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića danas, Tomislava Karamarka i Milijana Brkića sutra, a zajedno s njima treba upakirati i sve „istanbulske disidente“ iz HDZ-a, kako bi sebi osigurao miran vlastodržački san i spriječio urotu iznutra. To sve čini uz svesrdnu pomoć svojevrsnog medijatora, Milorada Pupovca, medijatora između njega i Vučića, kojega je, lustriravši domoljube, namjerno postavio u poziciju da opstanak Vlade ovisi o Pupovčeva „tri prsta“, kako bi dokazao da Hrvatska može opstati jedino u novom bratskom savezu Srba i Hrvata.

Novi hrvatski suverenistički savez

Da bi zabluda bila još veća, Dragan Čović (HDZ BiH), nakon izgubljenih izbora u BiH stvara koalicijski savez s Dodikom, predsjednikom Republike Srpske koja je nastala na dvostrukom genocidu. Jednom, kada je genocidno etnički očistila Hrvate iz Bosanske Posavine i drugi put, kada je brutalno pobila više od 10.000 Bošnjaka u Srebrenici. I sve to Plenković, navodno, čini, režira i oprašta iz ljubavi prema Angeli Merkel bez obzira što je „muti“ objektivno – politički hodajući mrtvac.
No, nije bitno što je Angela Merkel politički mrtvac, važno je da je Andrej Plenković politički sve življi i spreman je snažno nastaviti Angelinim putem na krilima tzv. „Marakeške deklaracije“ koja sve migracije, pa i one ilegalne, pretvara u temeljna ljudska prava. Plenković je u pravu kada kaže da je hrvatski narod pametan narod, a hrvatski narod bit će još pametniji narod kada već na prvim izborima za EU-parlament Plenkoviću pokaže – prst dolje.
Da bi se to dogodilo, hrvatskom narodu je potrebno ponuditi izbor u novom hrvatskom suverenističkom savezu, pa makar bio realiziran pod vodstvom „goebbelsice“ Brune Esih, „muslimanskog ustaše“, Zlatka Hasanbegovića ili antikomunističkog „rovokopača“, Tomislava Karamarka…
Hrvatski narod je uistinu pametan i bez ikakve sumnje je temeljno shvatio da je Andrej Plenković, sintagmu predsjednika Tuđmana, istinskog oca moderne Hrvatske države – „Za Hrvatsku sve, Hrvatsku ni za što!“ – svojim recentnim političkim potezima propagandistički promijenio u parolu – „Za Srbina sve, Srbina ni za što!“

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI