Priprema je malo složenija, ali rezultat je neodoljiv.
Beze kora:
8 bjelanjaka
1 žlica octa
30 dag šećera
1 žlica oštrog brašna
Krema:
8 žumanjaka
15 dag šećera
2 žlice oštrog brašna
2,5 dl mlijeka
1 margarin
20 dag mljevenih oraha
Za ukras:
1/2 l vrhnja za šlag
Priprema:
Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postupno dodavati šećer i ocat te kuhačom brašno. Sušiti u pećnici oko 45 minuta na 160 °C. Žumanjke, šećer i brašno razmutiti u malo mlijeka pa ukuhati u ostalo mlijeko. U hladno dodati omekšali margarin.
Podijeliti kremu na dva dijela i u polovicu dodati mljevene orahe. Na biskvit staviti kremu s orasima, zatim kremu bez oraha.
Kolač ukrasiti šlagom.
Facebook Comments
Loading...