Ovo je zdravija verzija pizze.
Sastojci:
veći patlidžan izrezan na ploške
100 g svježe mozzarelle
50 g žutog topivog sira
4 žlice umaka od rajčice
4 žlice ulja
100 g mesa (po želji)
sol, papar, češnjak, majčina dušica, timijan, bosiljak
Priprema:
Kada ste narezali patlidžan na deblje ploške, obilato ga posolite. Neka odstoji 30-ak minuta. Nakon toga operite sol s njega i posušite ga. U zagrijanu tavu s uljem stavite patlidžan. Kada počne rumenjeti, okrenite ga i pospite origanom. Nakon toga premažite ga umakom od rajčice te stavite nadjev.
Možete ga posuti i svježim origanom, bosiljkom, timijanom i pokriti tavu poklopcem. Ostavite desetak minuta na srednjoj temperaturi da se patlidžan ispeče, a sir otopi.
Naribajte parmezan po pečenoj pizzi i uživajte u harmoniji okusa.