Ako ste željni finog, kremastog kolača na mekanom biskvitu, oduševit će vas ova kombinacija kreme od vanilije i kakao biskvita! Recept za ovu brzu roladu od koje miriši cijela kuća, donosimo u nastavku.
Možete ga napraviti i u obliku kolača ili tortice, a sve stignete pripremiti uz prvu jutarnju kavu.
BRZA KREM ROLADA
Za koru:
7 jaja
7 žlica šećera
1 vanilin šećer
4 žlice brašna
1 žlica kakao praha
Za fil:
2 vrećice pudinga od vanilije
500 ml mlijeka
1 žutanjak
2 vrećice vanilin šećera
250 g maslaca
250 g šećera u prahu
Za dekoraciju:
50 g čokolade
1 kocka margarina
Priprema:
Umutite čvrst snijeg od bjelanjaka sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte žumanjak i pjenasto umutite.
U umućena jaja dodajte brašno, lagano miješajte da se sastojci sjedine.
Smjesu izlijte u papirom obložen pleh i pecite na 180 stunjeva oko 15 minuta.
Pečenu koru odvojite od papira, urolajte zajedno sa krpom i ostavite da se ohladi.
U 200 ml mlijeka razmutite puding i žutanjak, a preostalo mlijeko stavite grijati.
Kad mlijeko provri, skinite ga s vatre i u jako tankom mlazu dodajte smjesu mlijeka, pudinga i jaja. Vratite na vatru i na lagano kuhajte kremu uz neprestano miješanje.
Kremu ostavite da se ohladi, te prekrijte prianjajućom folijom kako se ne bi uhvatila korica na površini.
Maslac sobne temperature pjenasto umutite sa šećerom u prahu, potom sjedinite s ohlađenim pudingom i dobro izmiksajte.
Ohlađenu koru razvijte, premažite kremom pa ponovo urolajte blago pritiskajući rukama po kori kako bi se krema ravnomjerno rasporedila po kori.
Otopite čokoladu i margarin te premažite roladu odozgo.
Dobro ohladite!
Nama se posebno svidjela i rolada koju je jednako lako spraviti, no u sebi sadrži i naranču. Miris je uistinu neodoljiv, a savršeno se uklapa u ovu ranu, mirisnu i šarenu jesen. Detaljan recept možete pronaći OVDJE, a u nastavku pogledajte video.