VARIVO S MAHUNAMA: Uz ovo lagano ljetno jelo, meso uopće nije potrebno

Foto: 7dnevno

Ovo će vas jelo osvježiti i preporoditi. Osjećat ćete se lagano!

Sastojci:

1 kg širokih žutih mahuna


glavica luka

2 češnja češnjaka



1 mrkva

2 krumpira

žlica brašna

1 dl kiselog vrhnja

mljevena crvena paprika (slatka)

2 grančice peršinova lista

ulje

Vegeta

sol

Priprema:

Mahune očistite, operite i narežite na komadiće dužine 2 cm. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte ostruganu, opranu i narezanu mrkvu i zajedno malo pržite.

Dodajte narezane mahune, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte da se povrće upola skuha.

Tada dodajte oguljeni, oprani i na kockice narezani krumpir i sve zajedno kuhajte da se povrće potpuno skuha, pa mu dodajte zapršku: na ulju poprženo brašno i mljevenu papriku.

Posolite, pospite Vegetom, dodajte nasjeckani češnjak i zajedno kuhajte oko 5 minuta. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim peršinovim listom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI