CHURROS: Ukusne španjolske uštipke poslužite s finim čokoladnim umakom

Foto: Pexels

Churros, prefine španjolske uštipke napravite po ovom receptu i nećete sigurno pogriješiti! Poslužite s finim čokoladnim umakom.

Sastojci za tijesto:

250 ml vode
100 g maslaca
1 žlica šećera
1 vanilin šećer
150 g brašna
2 prstohvata soli
3 jaja
ulje za prženje

Za umak:

200 g čokolade za kuhanje
100 ml slatkog vrhnja
100 ml mlijeka
50 g šećera
nekoliko kapi ekstrakta vanilije



Još:

šećer u prahu

mljeveni cimet

Priprema:

U posudu ulijte vodu, dodajte maslac, sol, šećer i vanilin šećer i kad zavri, kuhajte dok se maslac ne otopi.

Maknite s vatre i umiješajte sve brašno odjednom. Dobro izmiješajte drvenom žlicom dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Prohladite nekoliko minuta uz stalno miješanje.
U toplo tijesto dodajte 1 po 1 jaje. Svako jaje dobro umiješajte i kad se potpuno upije tijesto, dodajte sljedeće. Tijesto treba biti glatko, gusto i svilenkasto. Pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Stavite tijesto u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom promjera 1-2 cm.
Istiskujte tijesto dužine 10 cm direktno u duboko, zagrijano, ali ne pregrijano ulje.
Prerežite ga oštrim nožićem ili škarama. Ne pržite više od 3-4 trakice odjednom.

Pecite otprilike minutu, dok ne budu zlatnosmeđe boje i hrskave. Izvadite ih na papirnati ručnik da upiju višak ulja. Umjesto direktnog istiskivanja u ulje na pobrašnjenoj podlozi pripremite trakice i potom ih stavljajte u ulje. Churrose uvaljajte u šećer u prahu pomiješan s malo mljevenog cimeta.

Pomiješajte sve sastojke za umak i otopite ih na laganoj vatri uz povremeno miješanje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI