ALKA VUICA OBJASNILA ZAŠTO JE KRENULA U POLITIKU: ‘Sva se ježim kad pričam, imam status i mislim da mogu pomoći ljudima

Foto: Marko Todorov/Cropix

Vijest koja je sve poprilično iznenadila je bila kad je pjevačica i kantautorica Alka Vuica objavila da se učlanila u SDP.

Odlučila je to još bolje objasniti te zašto se želi baviti politikom. Naime, Vuica smatra da ima ime i nekakav status zbog čega bi mogla pomoći ljudima – barem u svom kvartu.

“Voljela bih da politika ne bude prevara i toliki cirkus, nego da doista pomogne ljudima da bolje žive. Uvijek sam imala ljevičarski nagon da pomognem ljudima da bolje žive, mislim da imam ime, da imam i nekakav status i da bih mogla pomoći ljudima, barem, u svom kvartu, da se neke stvari ne događaju, da se ne grade zgrade bez ikakvog plana i programa, da se napravi neki plan i program za kulturu. Mislim da Hrvatska i kultura nisu zajedno, pogotovo ako pričamo o hrvatskoj glazbi”, rekla je za Gloriju pjevačica.

“Mislim da se više hrvatske glazbe pušta u Srbiji nego kod nas, na hrvatskim radijima. Mogla bih vam pričati tisuću stvari. U Grčkoj je zakonom zagarantirano da se na svim grčkim radiostanicama pušta 90 posto grčke glazbe. U Francuskoj 60, a u maloj Hrvatskoj samo 20. I nikad nas ne puštaju. Mislim da je to sramota. Želim učiniti što mogu, sva se ježim dok vam ovo pričam jer stvarno imam želju da ljudima objasnim što se ovdje događa. Ne možemo spasiti naš jezik ako ne spasimo hrvatsku glazbu i hrvatsku kulturu”, zaključila je Vuica.

  

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI