FLORAART NA BUNDEKU: Uživanje u cvjetnim aranžmanima, ali i u korejskom načinu aranžiranja cvijeća

Foto: Floraart

Međunarodni sajam cvijeća Floraart održat će se od 19. do 22. svibnja na zagrebačkom Bundeku. U pripremi je čak 100 tisuća sadnica, a uz 180 domaćih, očekuje se desetak inozemnih izlagača. Izložba će se održati na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora. Ulaz je besplatan za posjetitelje.

Središnji događaj ovogodišnjeg Floraarta bit će u četvrtak 19. svibnja kada će se natjecati floristi i iskazati svoje vještine aranžiranja u pet različitih kategorija. U petak 20. svibnja na rasporedu je Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju.

Na vanjskom dijelu Bundeka predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Foto: Floraaart

Važan dio izložbe bit će edukativni program kroz brojna predavanja i prezentacije.

“U segmentu edukacija obuhvatit ćemo brojne zanimljive teme. S obzirom da je 20. svibnja Svjetski dan pčela, Hrvatsko apiterapijsko društvo otkrit će nam važnost brige o zelenilu i cvijeću za opstanak pčela u gradu, istine i zablude o medu, kako prepoznati pravi med, a djeca će moći uživati na radionici crtanja. Ekipa iz Dnevne doze biljaka bavit će se rijetkim i kolekcionarskim vrstama i održati praktičnu prezentacija o tome kako i kada presaditi pojedinu biljku, a iz Gradske ljekarne Zagreb govorit će o terapijskom potencijalu medicinske konoplje i izradi prirodnih pripravka za kožu”, poručuju iz organizacije Floraarta.Foto: Floraart

Posebna gošća 56. Floraarta je gospođa Kang Yong-Soon, majstorica korejskog tradicionalnog aranžiranja cvijeća, koja će predstaviti Wagong – korejsko umijeće aranžiranja cvijeća kroz nekoliko radionica.

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI