GULAŠ OD VEPROVINE: Vrijedi svake minute uloženog vremena!

Meso divljači je izvrstan izvor proteina, željeza, selena i vitamina B kompleksa, a uz to je bogato visokokvalitetnim proteinima. Pripremite fini gusti gulaš od veprovine i uživajte uz čašu finog vina!

Sastojci:

1 kg veprovine
450 g krumpira
30 g sušenih vrganja
50 g suhih šljiva
50 g sušenih brusnica
4-6 režnjeva češnjaka
800 g luka
100 g mrkve
100 g korijena peršina
1 žlica senfa
1 dl pasirane rajčice
2 dl bijelog vina
2 dl crnog vina
ulje, sol, papar

Priprema:

Krto veprovo meso narežite na kockice, posolite, popaprite, pospite slatkom paprikom, dodajte senf i nauljite. Dobro promiješajte i ostavite preko noći da se marinira. U lonac dodajte nasjeckani luk i češnjak, naribanu mrkvu, korijen peršina, malo ulja meso. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Zalijte hladnom vodom da sve prekrije, dodajte lovor, rajčicu, šljive i brusnice, pustite da prokuha pa smanjite vatru te pustite da se sve krčka dva sata.



Dolijte vode po potrebi. Dodajte vrganje, krumpir na kockice i vino te začinite po ukusu, kuhajte još pola sata. Poslužite uz dizane knedle na paru, tjesteninu ili njoke te salatu po želji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI