IDEALAN RUČAK ZA PETAK S MALO KALORIJA: Bijela riba s kus-kusom naprosto je čarobna

Foto: Podravka

Napravite ručak iz snova koji će vas očarati mirisom. Bijela riba s kus-kusom idealan su obrok jer sadrže malo kalorija te se vrlo jednostavno priprema!

Sastojci:

250 g kus-kusa
1 žlica Vegete
600 ml vode
50 g maslaca
pola žličice kima
prstohvat šafrana
800 g fileta oslića50 ml limunova soka
50 g oštrog brašna
ulje za prženje
200 g mrkve
300 g brokule
1 žlica narezane metvice
50 g maslaca

Priprema:

Filete oslića nakapajte limunovim sokom i pospite mješavinom začina. Lagano ih uvaljajte u brašno i pržite sa svake strane oko 5 minuta.
Kipućoj vodi dodajte Vegetu, kim, šafran, maslac i sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
U dublju zdjelu stavite kus-kus, prelijte ga kipućim temeljcem, promiješajte, pokrijte i ostavite da odstoji 5-10 minuta.
Očišćenu brokulu razlomite na manje komade, a mrkvu narežite na štapiće. Povrće kratko prokuhajte u slanoj vodi, ocijedite, prelijte rastopljenim maslacem i pospite metvicom.
Kus-kus promiješajte i poslužite uz pržene filete ribe i povrće.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI