Kada ne želite paliti pećnicu ili vam se pred vratima stvore nenadani gosti, poslužite se receptom za ukusan punjeni kruh koji se vrlo lako priprema!
Sastojci:
1 kruh francuz
2-3 kuhana jaja
pola teglice kiselih krastavaca
20 dag šunke narezane na kockice
50 dag svježeg sira
1 vrećica majoneze
limenka kukuruza
sol
1 vanilin šećer
malo soli
2 dl mlijeka
Za punjenje:
kompot od višanja
2 žlice šećera
malo cimeta
Priprema:
Razmrvite kvasac i dodajte toplo mlijeko i malo brašna. Ostavite da se kvasac aktivira.
Ocijedite višnje (ako su bile zaleđene, zašećerite po želji). Dodajte malo cimeta.
Omekšali maslac dobro izradite te dodajte šećer, žumanjke i jedno cijelo jaje. Smjesa se mora dobro izraditi. Dodajte limunovu koricu i rum te kvasac. Postupno dodajte brašno i na kraju malo soli.
Po potrebi dodajte još mlakog mlijeka. Tijesto treba biti elastično i sjajno te se lako odvajati od posude. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom da se udvostruči.
Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i premijesite ga. Po potrebi dodajte brašna da se ne lijepi za ruke.
Razvaljano tijesto režite na četverokute i na svaki stavite višnje. Svaki četverokut zamotajte u kuglu (buhtlu). Dobro zalijepite krajeve i slažite tako da krajevi budu na donjoj strani. Buhtle slažite u namašćeni lim ili na papir za pečenje. Pokrijte krpom i neka se dižu još pola sata ili sat.
Rastopite kockicu maslaca i ostavite da se malo prohladi, ali da još bude tekući.
Premažite buhtle maslacem i stavite peći na 180 stupnjeva nekih 30-ak minuta, ovisno o pećnici, dok ne dobiju lijepu rumenu boju.
Pospite ih šećerom u prahu kada se malo ohlade, do.