IDETE NA PUT U NJEMAČKU? Svakako trebate znati što na njihovim cestama znači ovaj znak

ilustracija

Mnoge je vozače put kad-tad naveo u Njemačku. Mnogi su se i izgubili u beskrajnom moru besplatnih autocesta i plavih tabli, što je sasvim normalno, no gotovo svi su uvjereni da ih onda ne mogu zateći nepoznati prometni znakovi.

Uostalom, zašto i bi? Njemačka je dio Europske unije, a i prometni znakovi su standardizirani na čitavom kontinentu.

No ipak postoji jedan koji bi vas mogao iznenaditi jer njega nećete vidjeti u Hrvatskoj, ali niti u nekoj drugoj zemlji Europe.

Naime, na njemačkim prometnicama često se može vidjeti prometni znak s narančastom strelicom na bijeloj pozadini s crnim okvirom.

Značenje ovog znaka slično je onom u Hrvatskoj, dakle obilazak. No dok u Hrvatskoj takav znak izričito nalaže skretanje s rute, primjerice zbog radova, narančasta strelica s njemačkih autocesta je sugestija, piše Fenix magazin.Foto: Wikipedia

Takav se prometni znak u Njemačkoj postavlja na izlazima s autocesta uz putokaze za određena mjesta i sugerira vam alternativnu prometnu rutu do željenog odredišta koja možda nije prometno zagušena. Kraj preusmjeravanja označen je dijagonalno prekriženom narančastom strelicom.

Foto: Wikipedia

Glavni razlog zbog kojega je uvedena ova narančasta strelica je gust promet, ali i dovoljno gusta mreža autocesta koja omogućuje brojne alternativne pravce. Ovaj znak najčešće ćete vidjeti u njemačkoj regiji Rajna-Ruhr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI