JANJETINA NA MEDITERANSKI: Tako jednostavno, a tako sočno i ukusno!

Za ukusnu i sočnu janjetinu potrebno je svega nekoliko sastojaka. Ispecite ju u običnoj pečnici!

Sastojci:

1 kg janjetine
1 limun
3 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
6 krumpira
2 žlice origana
6 mrkava
sol, papar

Priprema:

Dobro operite i posušite janjetinu. Stavite je u veliku posudu za pečenje. Oštrim nožem napravite velike rezove na mesu, dimenzija 10 x 4 cm. Sok od pola limuna kombinirajte sa žlicom ulja, češnjakom, solju i paprom u zdjeli. Izrežite preostalu polovicu limuna na 10 malih dijelova. Stavite komadiće u napravljene rezove. Pomoću četke premažite janjetinu smjesom. U preostalo ulje dodajte krumpir, origano, sol i papar. Poredajte krumpir oko janjetine. Stavite lim u zagrijanu pećnicu i pecite 40 minuta na 220 °C Dodajte mrkve i pecite još 20 minuta. Izvadite janjetinu iz lima. Povisite temperaturu u pećnici na 230 °C. Pecite krumpir i mrkve još 15 minuta. Prekrijte janjetinu folijom i pecite još 15 minuta. Pečenu janjetinu poslužite uz krumpir i mrkvu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI