KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Tradicionalna poslastica za svačije nepce!

Foto: Depositphotos

Koristite ovaj recept za tradicionalne knedle sa šljivama kako bi svaki put ispale baš kako trebaju biti! Uz to, šljive možete zamijeniti drugim omiljenim voćem.

Sastojci:

650 g tijesta
8 šljiva
150 g maslaca
100 g krušnih mrvica
1 čajna žličica cimeta
50 g šećera

Priprema:

Šljive očistite od koštica, a krumpirovo tijesto formirajte u valjak promjera 5 cm i podijelite na osam jednakih dijelova. U ruci lagano spljoštite svaki dio na debljinu od 1 cm, stavite šljivu u sredinu i ravnomjerno ga rasporedite oko šljive. Pazite da dobro
zagladite rubove i da knedla bude dobro zatvorena. Kuhajte 10 minuta u zagrijanoj vodi.
Za još ukusnije knedle: 150 g maslaca rastopite u zdjeli pa u njega uspite krušne mrvice, dodajte cimet i šećer.
Kuhane knedle dodajte u smjesu na tavi i vrtite ih po njoj 2-3 minute tako da budu sa svih strana pokrivene umakom, a nakon toga slijedi uživanje.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI