KUHAJTE S NAMA! Donosimo vam recept krpica s kupusom: jednostavno jelo iz kuhinja naših baka  

Jeftino i jednostavno jelo iz kuhinja naših baka.

Sastojci:  

kilogram kupusa 


žlica svinjske masti 

sol i papar 



malo vode 

Za krpice: 

3 jaja 

330 g brašna 

malo soli 

Priprema: 

Kupus narežite na sitno, a svinjsku mast otopite te na nju dodajte narezani kupus.  Kada ga posolite, on će početi puštati vodu, a tada je na redu pirjanje. Po potrebi  podlijevajte vodom da omekša. Ako volite pod zubima osjetiti malo tvrđi kupus i ne  želite da se do kraja raspadne, vrijeme pirjanja prilagodite tomu. Potkraj popaprite po  ukusu te dodajte skuhane i ocijeđene krpice. Njih možete kupiti u svakoj trgovini. A  ako imate volje, spravite ih sami: pomiješate jaja i brašno s malo soli i zamijesite  glatko tijesto. Podijelite ga u šest kuglica te ih razvaljajte do debljine koju želite. Trake  tako dobivenog tijesta osušite, a zatim ih složite jednu na drugu, po potrebi još malo  pobrašnite i narežite na krpice. Skuhajte u posloljenoj vodi i dodajte kupusu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI