Domaći aromatični keksi, idealan su ‘finger food’ za nenadane goste ili kada želite razveseliti ukućane, a mogu biti i lijep obrok za školarce.
Sastojci:
100 g brašna
100 g krem-sira
40 g maslaca
2 žlice naribanog parmezana
1 žumanjak
1/2 vrećice šafrana (1 vrećica = 0,125 g)
sol i papar po ukusu
Priprema:
Prosijte brašno u zdjelu, dodajte svježi sir, ribani parmezan, maslac sobne temperature, žumanjak, šafran otopljen u žlici mlake vode, sol i papar. Izmiješajte sve brzo da dobijete glatko
tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i ostavite najmanje pola sata u hladnjaku.
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Razvaljajte tijesto na 5 mm debljine na pobrašnjenoj dasci ili između dva lista papira za pečenje.
Izrežite ga na oblike po želji i malo nabockajte vilicom.
Složite kekse na lim obložen papirom za pečenje i pecite ih oko 12-13 minuta dok ne poprime lagano zlatnu boju. Ostavite ih da se ohlade prije posluživanja.
Facebook Comments
Loading...