LIGNJE S MASLINAMA I RAJČICOM: Najbolje od Mediterana u jednom savršenom jelu!

Neobičan spoj, a ukusno jelo!

Sastojci:
20 malih (cherry) rajčica
6 prstohvata listova origana
1 žlica vinskog octa
malo maslinova ulja za prelijevanje
800 g svježih lignji
morska sol i svježe samljeven crni papar
1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
1 šaka isjeckanog mladog luka
1 šaka crnih maslina bez koštice

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 C. Nožićem prerežite rajčice, a sok pokušajte sačuvati. Posložite ih u posudu za pečenje, pospite origanom, prelijte octom i s malo maslinova ulja. Stavite u pećnicu i pecite 20–25 minuta dok sastojci ne omekšaju, a zatim posudu izvadite iz pećnice i stavite na stranu.

Dok se rajčice pripremaju, očistite lignje, a zatim pristavite tavu u koju ćete dodati maslinovo ulje. Kada se tava ugrije, ubacite lignje i pecite ih do zlatnosmeđe boje, za što vam neće trebati više od nekoliko minuta. Okrenite ih na drugu stranu i kada budu napola gotove, u tavu dodajte mladi luk, jednu žlicu vode i pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne omekša. Lignjama dodajte masline i rajčice, dobro promiješajte i poslužite na toplim tanjurima.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI