LILLE PODIGLA VELIKU BURU I IZAZVALA SKANDAL U SARAJEVU! Građani zgroženi njezinim nastupom, javila se i pjevačica i sve zanimljivo komentirala

Foto: Instagram

Splitska pjevačica Lidija Bačić nedavno je snimila duet s bosanskohercegovačkim pjevačem Fatmirom Sulejmanijem, a njihova promocija, organizirana ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu, no sve zajedno nije prošlo onako kako su se nadali.

Lidijina haljina naljutila je, naime, brojne komentatore na društvenim mrežama, a oglasilo se i Gradsko vijeće Sarajeva.

“Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stup duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mjesta u kojem se nalazi i stoljećima je posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i svih religija. Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionira sudionike”, poručili su.

Ništa bolje je nisu komentirali i korisnici na društvenim mrežama. ‘Haljina ipak neprikladna za to mjesto’, ‘Sramota’, ‘Prestrašno, sramota’, ‘Žalosno jadno i degutantno, samo su neki od oštrih komentara.

Lidija se pred katedralom izvijala u kratkoj satenskoj haljinici i visokim štiklama. Konačno se i sama javila nakon cijele situacije koja je podigla puno prašine.“Puno je izvođača i prije mene pjevalo u centru Sarajeva na istom mjestu. Haljinica je bila potpuno normalna i bezazlena, ali ja ne mogu smanjiti svoje obline, zato je i privuklo pažnju. Da je netko drugi u pitanju, bilo bi neprimijećeno. To je javna površina, organizator se pobrinuo za dozvole”, rekla je pjevačica za Dnevni Avaz.

“Ako su moje tijelo i seksepil najveći problem, blago nama. Rado ću se opet odazvati sličnom pozivu za nastup iz meni dragog Sarajeva” kazala je popularna Lille.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI