LJUBAV NJEGA I OMIŠA NIJE DUGO TRAJALA: Fodor ostao bez angažmana na festivalu klapa, novi voditelj će mnoge oduševiti

Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

Festival dalmatinskih klapa u Omišu i njegove dvije večeri održat će se 15. i 16.srpnja.

Tijekom četiri tjedna održavanja izlučnih takmičenja diljem Dalmacije, finalna večer u Omišu postaje centar amaterskog ‘a cappella’ pjevanja koja svake godine privlači sve veći broj pjevača iz svih krajeva svijeta.

Muške i ženske klape natječu se za prestižnu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša, ali i Zlatni leut kojeg dobivaju klape koje osvoje najviše glasova publike.

A čini se da će ponovno doći do promjene u voditeljskom dvojcu ove manifestacije.

Naime veliku je buru izazvala odluka odnosno objava da Branko Uvodić  ‘alfa i omega’ festivala, zbog odlaska u mirovinu više ne bude voditelj. Zaštitnom licu ove manifestacije, popularnoj radijskoj voditeljici Editi Lučić Jelić, tako se prošle godine na bini u voditeljskoj ulozi  pridružio Mirko Fodor, voditelj emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’. No čini se da će ponovno doći do promjene i da ćemo gledati novog muškog voditelja.Umjesto Mirka Fodora, klape u Omišu zajedno s Editom, ovog će srpnja, doznajemo voditi Robert Ferlin. Ovaj Riječanin dugi je niz godina zaposlenik HRT-a i dobitnik mnogih priznanja za svoj rad, a nedavno je pobijedio u showu ‘Zvijezde pjevaju’, doznaje Slobodna Dalmacija.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI