LOŠE VIJESTI ZA HOURU I BODALECA: Sud je odlučio svoje! Ne smiju više nastupati pod imenom Prljavo kazalište

Foto: Foto: Darko Tomaš/CROPIX

Jasenko Houra i Mladen Bodalec do okončanja sudskog spora više ne smiju nastupati pod imenom Prljavo kazalište. Tako je odlučio Trgovački sud u Zagrebu. Potvrdila je to Krstina Delfin Kanceljak, odvjetnica Tihomira Fileša.

Kao što smo se već prethodno očitovali, smatramo da je pitanje korištenja žiga Prljavo kazalište pravno pitanje koje se na taj način mora i sagledavati i rješavati. U tom kontekstu ponovno naglašavamo da nije interes Tihomira Fileša bio, niti jest zabraniti Jasenku Houri izvođenje pjesama koje je skladao, no kontinuirano kršenje prava primoralo je Fileša da posegne za sudskom zaštitom”, objašnjava Filešova odvjetnica za Jutarnji list i nastavlja:

“Trgovački sud u Zagrebu je stoga, na podneseni prijedlog T. Fileša, koji je sadržavao sve odgovarajuće dokaze koji se odnose na utvrđivanje vjerojatnosti da se zaštićeni žigovi povređuju, odnosno da i ubuduće prijete opasnosti od daljnjih povreda, usvojio zahtjev moje stranke, te je dana 1.srpnja 2022. donio rješenje o određivanju privremene mjere kojom se nalaže Houri i Bodalecu da prestanu s radnjama kojima povrjeđuju registrirane žigove, te da otkažu sve dogovorene aktivnosti kojima bi se vršila povreda, sve pod prijetnjom novčanih kazni za svaku buduću povredu” – kaže Kristina Delfin Kanceljak i napominje kako ova privremena mjera stupa na snagu dostavom rješenja Jasenku Houri i Mladenu Bodalecu i traje do pravomoćnog okončanja spora koji njena stranka sada treba pokrenuti.

Kao što smo se već prethodno očitovali, smatramo da je pitanje korištenja žiga Prljavo kazalište pravno pitanje koje se na taj način mora i sagledavati i rješavati. U tom kontekstu ponovno naglašavamo da nije interes Tihomira Fileša bio, niti jest zabraniti Jasenku Houri izvođenje pjesama koje je skladao, no kontinuirano kršenje prava primoralo je Fileša da posegne za sudskom zaštitom – objašnjava Filešova odvjetnica i nastavlja:

“Trgovački sud u Zagrebu je stoga, na podneseni prijedlog T. Fileša, koji je sadržavao sve odgovarajuće dokaze koji se odnose na utvrđivanje vjerojatnosti da se zaštićeni žigovi povređuju, odnosno da i ubuduće prijete opasnosti od daljnjih povreda, usvojio zahtjev moje stranke, te je dana 1.srpnja 2022. donio rješenje o određivanju privremene mjere kojom se nalaže Houri i Bodalecu da prestanu s radnjama kojima povrjeđuju registrirane žigove, te da otkažu sve dogovorene aktivnosti kojima bi se vršila povreda, sve pod prijetnjom novčanih kazni za svaku buduću povredu” – kaže Kristina Delfin Kanceljak i napominje kako ova privremena mjera stupa na snagu dostavom rješenja Jasenku Houri i Mladenu Bodalecu i traje do pravomoćnog okončanja spora koji njena stranka sada treba pokrenuti.“Slijedom navedenog vidljivo je da je Tihomir Fileš na žalost bio primoran posegnuti za sudskom zaštitom (iako je isto odgađao), obzirom da s druge strane nije pokazan niti minimum želje za vansudskim, odnosno mirnim rješavanjem otvorenih pitanja. Naprotiv, svi medijski istupi Jasenka Houre, kao i koncertno djelovanje više nego jasno su ukazivali na to da isti namjerava i nadalje nastaviti kao i do sada, bez obzira na pravne fakte te postojeće pozitivne propise, svjesno ih kršeći, što je uočio i nadležni sud”, kaže Delfin Kanceljak.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI