MEDENA PITA SE NE ZABORAVLJA: ‘Slatka bomba’ koja oduševljava teksturom i okusom!

Oduševit će sve vaše goste!

Tijesto:
1 jaje
50 g maslaca (30 g masti)
4 žlice meda
3 žlice mlijeka
1 žličica sode bikarbone
150 g šećera
450 g brašna

Nadjev:
500 ml mlijeka
5 žlica griza
200 g šećera
200 g maslaca
korica jednog limuna

 

Priprema:

Na sasvim niskoj temperaturi kuhati: med, maslac ili mast, mlijeko, šećer, da se sve otopi.
Dodati sodu bikarbonu i dobro paziti jer će se zapjeniti, ali polako uz miješanje pjena će nestajati.
Kuhati sve dok pjena ne nestane, zatim maknuti sa štednjaka i sipati brašno, brzo miješati kuhačom da se formira tijesto.
Dobiveno tijesto podijeliti na nekoliko dijelova, ovisi o tome koliko ste vješti za razvijanje kora. Svaku posebno peći na poleđini lima za pečenje (pripazite, što je kora duža i šira, to je na kraju pita tanja).
Skuhati griz u mlijeku sa šećerom dok se ne dobije gusta krema. Ostaviti da se prohladi, zatim naribati limunovu koricu i dodati maslac. Tim nadjevom premazati kore.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI