MEĐIMURSKI RECEPT BEZ GREŠKE: Oduševite ukućane pečenom racom s domaćim mlincima!

Foto: Depositphotos

Domaća raca s domaćim mlincima po međimurskom receptu idealan je nedjeljni ručak. U slast!

Sastojci:

1 patka
60 dag brašna
2 žlice soli
4 žlice masti
1 mala žlica papra
1 dl crvenog vina
2 dl vode
Mlinci:
500 g glatkog brašna
2 jaja
1 vrhom puna žličica soli
50 ml tople vode

 

Priprema:

Očišćenu patku posolite i pustite da odstoji. Prelijte je rastopljenom masti, vodom i vinom.

Tijekom pečenja polijevajte je vlastitim sokom svakih 20 minuta. Pecite na 180 stupnjeva, poklopljeno folijom 2-3 sata.

U veliku posudu stavite brašno, sol i papar, dodajte jaja i malo ih umijesite u tijesto. Dodajte toplu vodu (oko 1 dl) i mijesite tijesto nekoliko minuta dok ne dobijete lijepu kuglu. Podijelite ga na dva dijela. Dobro pobrašnite radnu površinu i počnite valjati jedno po jedno tijesto. Tijesto treba biti tanko da se kroz njega providi.

Pobrašnite podlogu da se ne bi lijepilo. Razvaljano tijesto narežite na mlince po želji.

Mlince stavite na ploču od peći i pecite 30-60 sekundi na jednoj strani i isto toliko na drugoj.

U međuvremenu razvaljajte i drugo tijesto na tanko, narežite mlince i ispecite i drugu turu.
Kuhane mlince prelijte sokom od patke. Poslužite sa salatom od crvenog zelja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI