Mekane pogačice: Pecivo u koje mogu ići pljeskavice ili jesti bez dodataka

Fino pecivo u koje možete stavljati pljeskavice, sir i salamu ili ga jesti bez dodataka

Sastojci:  

200 ml mlakog mlijeka

30 g svježeg kvasca 

1 žlica šećera 



2 žlice brašna 

Izmiješati i ostaviti dok pripremite ostatak  

1 jaje 

100 ml vode 

150 g rastopljenog maslaca 

oko 600 g mekog brašna  

1,5 čajna žličica soli 

Za premazivanje: 

1 jaje 

1 žlica mlijeka 

Za posipanje koristite krupnu sol, sezam, kim ili mak Priprema: 

Izmiješajte jaje s maslacem, dodajte vodu i nadošli kvasac. Zamijesite tijesto, dobro  ga izradite i ostavite 30 minuta. 

Premažite umućenim jajetom i mlijekom, pospite sezamom, makom, kimom ili  krupnom solju, po želji, i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva. 

Trik: na dno stavite manju posudu ili lim s vodom koja će isparavati dok se pogačice  peku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI