Fino pecivo u koje možete stavljati pljeskavice, sir i salamu ili ga jesti bez dodataka
Sastojci:
200 ml mlakog mlijeka
30 g svježeg kvasca
1 žlica šećera
2 žlice brašna
Izmiješati i ostaviti dok pripremite ostatak
1 jaje
100 ml vode
150 g rastopljenog maslaca
oko 600 g mekog brašna
1,5 čajna žličica soli
Za premazivanje:
1 jaje
1 žlica mlijeka
Za posipanje koristite krupnu sol, sezam, kim ili mak Priprema:
Izmiješajte jaje s maslacem, dodajte vodu i nadošli kvasac. Zamijesite tijesto, dobro ga izradite i ostavite 30 minuta.
Premažite umućenim jajetom i mlijekom, pospite sezamom, makom, kimom ili krupnom solju, po želji, i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva.
Trik: na dno stavite manju posudu ili lim s vodom koja će isparavati dok se pogačice peku.