MEKANI JUNEĆI ODRESCI U UMAKU! Isprobajte ovaj recept za pohanje kako bi vam meso ostalo sočno

Pripremite ukusne juneće šnicle u umaku, oduševit će vas koliko ovo meso može biti mekano!

Sastojci:

60 dag junetine od buta
15 dag krušnih mrvica
3 jaja

½ glavice češnjaka
3 žlice peršina
1 žlica soli
2 dl bijelog vina
papar
ulje za pohanje

Priprema:



Junetinu narežite na tanke odreske, posolite, popaprite i sa svih strana pospite mrvicama. Lagano meso istucite batićem. Umočite u razmućena jaja pa opet u mrvice. Na vrućem ulju pohajte odreske dok ne dobiju rumenu boju. Premjestite odreske u dublju posudu, dodajte 2-3 žlice ulja, češnjak, peršin i sol. Podlijte vinom i toplom vodom da se prekriju odresci. Kuhajte oko 45 minuta na laganoj vatri dok meso ne omekša. Poslužite uz rižu ili pire-krumpir sa salatom po želji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI