MLADA VINARIJA ZLATNO BRDO OSVOJILA DVA DECANTEROVA ODLIČJA! Vina koja osvajaju na prvi gutljaj

Izvor: Vinarija Zlatno brdo

Baranjska vinarija Zlatno brdo na ovogodišnjem Decanterovom natjecanju osvojila je zlatnu medalju za svoj Gold Cuvee 2020, te broncu za Graševinu 2018. To i ne bi bila neka velika vijest, obzirom na činjenicu da se ove godine čak 314 hrvatskih vina okitilo Decanterovim odličjima, kada ne bi bila riječ o vinariji koja na tržištu postoji manje od godinu dana.

Naime, 11. lipnja 2021. mlada poduzetnica Ana Matijević uz podršku oca Gorana i enologa Samira Nađa, oduševljena Baranjom i tradicijom vina koja ovdje postoji još od rimskog razdoblja, odlučila je stvoriti modernu vinariju sa vinima kakva se rijetko nalaze na tržištu, a koja opet, poštuju tradiciju baranjske proizvodnje vina. Tročlani je tim ovu ideju pretočio u viziju, a viziju u vinariju koja se prostire na otprilike šest hektara vinograda na nekim od najpovoljnijih vinogradarskih položaja i godišnje proizvede oko 40 tisuća butelja vina.

Izvor: Vinarija Zlatno brdo

Perjanica vinarije, Gold cuvee 2020 – zlatna Decanterova dobitnica – kupaža je četiri teško pomirljive sorte – rajnski rizling, chardonnay, pinot sivi izborne berbe i traminac izborne berbe bobica, koje je Samir Nađ svojim godinama brušenim enološkim talentom vješto spojio u skladnu cjelinu.

To je vino koje i vinske znalce baš kao i amatere-ljubitelje vina osvaja na prvi gutljaj. Ni Graševina 2018, dobitnica bronce, ne zaostaje puno za Gold cuveeom, a svojim aromama tropskog voća, zrele breskve, oskoruše i procvalog maslačka te nevjerojatnim kiselinama pravo je rješenje za nadolezeće ljetne dane.

“Naš je cjelokupni tim marljivo radio na kvaliteti vina i iznimno smo ponosni na osvojena Decanterova odličja i potvrdu kvalitete, koja nije mogla doći u bolje vrijeme obzirom da 11. lipnja slavimo prvi rođendan vinarije”, rekla je Ana Matijević.Izvor: Vinarija Zlatno brdo

“Nisam čovjek koji pristaje na kompromise. Kada smo pokretali vinariju znali smo da iz nje moraju izaći samo najbolja vina. Jako smo ponosni na činjenicu da smo osvojili, ne jedan, nego čak dva Decantera nakon manje od godinu dana postojanja na tržištu. To nam daje veliki vjetar u leđa i potvrdu da su našu viziju – viziju vinarije Zlatno brdo – prepoznali najveći vinski stručnjaci, ali i potrošači koji sve više traže naša vina”, istaknuo je Goran Matijević.

Izvor: Vinarija Zlatno brdo

Poznati hrvatski sommelier Tomo Jakopović, kvalitetu vinarije Zlatno brdo prepoznao je već na prvom kušanju. Na prezentaciji održanoj za predstavnike vinskih medija početkom ožujka u Vinskom klubu izjavio je kako ovu vinariju čeka svijetla budućnost.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI