Slijedite upute za pripremu točnim redoslijedom i napravite najukusniji umak za mekane ćufte s pire-krumpirom.
Sastojci:
Za ćufte:
500 g mljevenog mesa
1 jaje
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
2 žlice krušnih mrvica
1 žličica Vegete
1 žlica ulja
sol, papar
Za umak:
3 čaše pasirane rajčice
3 čaše vode
3 žlice brašna
sol
žlica šećera
Priprema:
Izmiješajte sve sastojke za ćufte i ostavite ih pola sata u hladnjaku. Oblikujte kuglice željene veličine. Na tavi popržite brašno na ulju, dodajte pasiranu rajčicu, izmiješajte i polako dodajte vodu. Kad proključa, dodajte ćufte, smanjite na srednju vatru i kuhajte oko 40 minuta. Poslužite uz pire-krumpir.
Facebook Comments
Loading...