NIŠTA OD FINALA: Mia Dimšić nije uspjela osvojiti srca Europljana!

Foto: Guliver Image/REUTERS/Yara Nardi

Hrvatska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu Mia Dimšić ipak nije izborila mjesto u finalu u subotu. S pjesmom “Guilty Pleasure” nije osvojila srca Europljana.

U utorak je održana prva polufinalna večer, a u četvrtak će se održati druga. Ukupno 20 država iz polufinala plasirat će se u veliko finale, gdje će im se priključiti još pet država – “Velikih pet”, a to su Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Španjolska te domaćin Italija.

Uz Hrvatsku, u prvoj polufinalnoj večeri natjecale su se i Albanija, Latvija, Litva, Švicarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Nizozemska, Moldavija, Portugal, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška i Armenija.

Od ovih 17 država, Europa je u iduću fazu natjecanja poslala: Švicarsku, Armeniju, Island, Litvu, Portugal, Norvešku, Grčku, Ukrajinu, Moldovu, Nizozemsku.

Hrvatska je nastupila pod rednim brojem 11. Tekst i glazbu napisali su sama predstavnica Mia Dimšić te Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, a Ante Gelo pobrinuo se za aranžman.Bruna Oberan i Josip Palameta uz Miju su pjevali kao back vokali, a na pozornici su se pridružili i plesači Rebecca Krajnović, Roman Vrančić i Danon Vrkić.

Podsjetimo, Italija je domaćin ovogodišnjeg najvećeg pjevačkog natjecanja, a sve zahvaljujući grupi Maneskin koji su prošle godine odnijeli pobjedu u Nizozemskoj. Arena Pala Alpitour ugostit će 40 zemalja natjecateljica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI