OBJAVA KOJA DIRA U SRCE: Tužno da ne može biti tužnije! Ivana Paradžiković objavila potresno iskustvo: ‘Tumor je velik, poslali su je doma da čeka da beba u njoj umre!’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Voditeljica i urednica na Uni Tv Ivana Paradžiković na svom je Instagram profilu podijelila potresnu  priču svoje trudne prijateljice koja je upravo doznala tužnu vijest, a onda se suočila s bizarnom situacijom u hrvatskom zdravstvu. Naime, njena je prijateljica dobila  tragičnu dijagnozu koja njezinoj bebi prognozira smrt, a prema hrvatskim zakonima nema direktne pomoći.

Ovo je moja prijateljica. U šestom mjesecu trudnoće, 25 tjedana sreće, uzbuđenja i iščekivanja prekinuo je uobičajeni utorak redovan pregled kod ginekologa. Njezina beba ima tumor. Jako velik tumor. U otpusnom pismu piše maligan. Posljednja četiri tjedna toliko uznapredovao da su bebine šanse da preživi…nikakve. Ako kojim slučajem preživi bit će s teškim prirođenim tjelesnim ili duševnim manama. Tumor je u glavi, pritišće mu mali mozak. Veći praktički od njega samoga. Takvu ranjenu i slomljenu s prognozom koju niti jedna majke ne može ni čuti ni prihvatiti poslali su doma da čeka da beba u njoj umre! Druga opcija koju joj je liječnica šapnula ispod glasa je: neka ide u Sloveniju da joj tamo pomognu. Poput neke kriminalke. Da moli u drugoj državi da joj liječnici pomognu jer u njezinoj domovini ne mogu! Ne žele? U Hrvatskoj je na snazi zakon iz 1978. Nejasan, nedorečen. Pitanje kojim se nitko neće baviti. Jedno od onih zbog kojih se gube glasovi, nestaje podrška.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivana Paradžiković (@ivanaparadzikovic) Ali, pitam se taj netko koji odlučuje o tuđem životu, je li kada pogledao u oči trudnicu koja treba čekati mjesecima da joj dijete premine u trbuhu?! Pogledajte je. Iznutra je slomljena, a toliko je snažna i hrabra..da je stala pred kameru. Željela je da vidite njezinu tugu i da se pitate koju će još država osuditi na ovakvu agoniju? Vašu suprugu, sestru ili možda kćer? Koja od nas je sljedeća? – napisala je novinarka na svojem Instagram profilu pozivajući tako nadležne da nešto učine u ovoj situaciji, napisala je na svom Instagram profilu.

Paradžiković je svima poručila: “Sherajte, vičite skupa s nama”. Objavu su u rekordnom roku podijelile brojne poznate Hrvatice, među kojima i Nina Badrić te Nevena Rendeli.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI