Odresci od morskog psa u kukuruznom brašnu oduševit će vas mekoćom i sočnošću, a treba naglasiti i kako je riječ o mesu bogatom omega 3 masnim kiselinama.
Sastojci:
4 odreska morskog psa (600 g)
500 ml mlijeka
sol
crni mljeveni papar
150 ml ulja za prženje
Za paniranje:
80 g kukuruznog brašna
30 g pšeničnog oštrog brašna
1 žličica Vegete (ili mediteranskih začina)
Za umak:
1 jaje
1 žumanjak
1 žličica šećera
1 žličica Gussnela Dolcela
1 žličica naribane limunove korice
sok od jednog limuna
Priprema:
Odreske morskog psa držite u mlijeku 24 sata kako bi se odgorčili. Posušite ih papirnatim ubrusom, posolite i popaprite.
Kukuruzno brašno pomiješajte s oštrim brašnom i mješavinom začina i u tu smjesu uvaljajte odreske. Na zagrijanom ulju pržite pripremljene odreske do zlatnožute boje, potom ih odložite na papirnati ubrus kako bi upili masnoću.
Jaje, žumanjak, šećer i Gussnel dobro istucite te kuhajte na vodenoj pari, neprestano miješajući. Maknite s kupelji te dodajte koricu i sok od limuna pa još kratko kuhajte na vodenoj pari dok ne postane pjenasto.
Posluživanje: Odreske poslužite s pripremljenim umakom i salatom po želji, a sjajno će pristajati i mladi kuhani krumpir s peršinom.