OGLASILA SE AKADEMIJA NAKON INCIDENTA NA DODJELI OSCARA: ‘Akademija ne odobrava nasilje u bilo kojem obliku’

Foto: Guliver

Nakon što se na dodjeli Oscara dogodio incident kada je glumac Will Smith udario voditelja Chrisa Rocka po licu na pozornici za vrijeme prijenosa uživo i verbalno ga izvrijeđao, organizator dodjele te nagrade je na Twitteru objavio da ne odobrava nasilje.

“Akademija ne odobrava nasilje u bilo kojem obliku”, objavila je Akademija filmske znanosti i umjetnosti na Twitteru nakon ceremonije.

“Drago nam je što smo večeras proslavili 94. po redu dodjelu nagrada zajedno s njihovim dobitnicima koji zaslužuju ovakav trenutak priznanja svojih kolega i ljubitelja filma iz cijeloga svijeta”, piše u objavi Akademije.

Podsjetimo, Smith je pljusnuo Rocka po licu i vulgarno ga izvrijeđao jer se on našalio na račun frizure njegove supruge. Kako pišu američki mediji, to je trenutak koji je zasjenio dodjelu Oscara.

Nakon incidenta, Will Smith je primio svog prvog Oscara za najboljeg glumca za ulogu u “Kralju Richardu”. U svom govoru punom suza ispričao se Akademiji filmske umjetnosti i znanosti i svojim kolegama, ali ne i Rocku.

Ovakvo bi ponašanje Smitha moglo stajati njegove izvrsne glumačke reputacije u Hollywoodu, ali ne i kaznene prijave. Naime, policija u Los Angelesu je objavila da je Rock odbio podnijeti prijavu policiji.

Incident je započeo kada se Rock našalio na račun frizure Smithove supruge Jade Pinkett Smith.

Ne zna se je li on znao da se Smithova supruga bori s autoimunom bolešću koja uzrokuje gubitak kose.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI