ON TO VIDI POTPUNO DRUGAČIJE! Estradni menadžer sasuo drvlje i kamenje po HRT-u: ‘Oliver je zaslužio puno više i bolje!’

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Ivica Bubalo, poznati estradni menadžer, poslao je otvoreno pismo glavnom uredniku Zabavnog programa HRT-a.

Prenosimo ga u cijelosti:

Evo, s vremenskim razmakom od 5-6 dana od održavanja koncerta u čast Olivera Dragojevića, mislim da možemo zaključiti, nakon pojedinačnih pohvala i kritika, kako na svim društvenim mrežama tako i u medijima, da je program bio totalni promašaj. Jednostavno, Oliver je zaslužio puno više i bolje.

Što smo mogli zaključiti na koncertu? Ništa! Ali baš ništa, osim bezvremenskih pjesama koje je Oliver postavio na pijedestal.

Da, pjevali su to mladi odlično u emisiju u čast Olivera i zato je  koncert trebalo je preimenovati u ‘A-strana u čast Olivera’. Još emotivnije bi bilo da su to pjevala djeca od 12-13 godina. Ako je itko bio široko društven, onda je to bio Oliver.Gdje su njegovi kolege od Trubadura do grupe More, pa do nogometaša-glazbenika, onda njegovih Velolučana, do Meri CetinićJasne Zlokić, do Splitske dice, glazbenih urednika, mnogo novinara, pa do onoga po čemu je bio jako poznat: humora, viceva…

Oni koji su emisiji dali prolaznu ocjenu svi su se referirali ‘zaželjeli smo se tih bezvremenskih pjesama’. One su svima dio mladosti, fešta, rođendana, pjevanja kad vozimo auto ili radimo nešto po kući, ali i dio vjenčanja, uspomene s ekskurzija…

Pa, gdje je onda pravi problem?

Svakako u organizaciji! Manifestaciju je osmislio glazbenik i to jako loše. I iz toga proizlazi problem. Kako Gelo stalno radi s HTV-om, tako je i riješio da vi uđete u projekt. Vidjelo se u najavi jako puno velikih sponzora iz čega zaključujem i puno novca, pa je lako zakupiti trajekt, noćenja i sve ostalo. I od svega toga napraviti karusel. Oliver je zaslužio puno više i bolje.

Supruga pokojnog Olivera je izjavila da oni nisu u organizaciji i da Oliveru ne bi odgovarao ovakav karusel, ali da poštuje sve gdje se pjeva. Mislim da bi obitelj trebala svake godine dati konačno odobrenje programa. Oliver nije ovo što je prikazano. Nitko ni blizu nije poznavao Olivera kao njegova mnogobrojna obitelj. Oni su ipak jedini koji su živjeli Oliverove uspjehe, a i probleme. Njihova riječ bi trebalo biti zadnja, odlučujuća.

Još jedna jako loša strana ove manifestacije: Oliver je na samome tronu, nema ništa više od njega, međutim, ne zaboravite, s njegove lijeve strane je Arsen, a s desne Vice. Sva trojica su na vrhu vrhova. E, zbog ovakvog privatnog pristupa ovoj manifestaciji, Arsen je imao rođendan nekoliko dana ranije, a ni crtice o tome.

Zato treba iskoristiti ovu prigodu i odmah  donijeti odluku tko bi trebao biti organizator manifestacija posvećenih našim veličinama. Je li to Ministarstvo kulture, Hrvatska glazbena unija ili Grad gdje se održavaju te manifestacije. Tako bi se manifestacije mogle proširiti i na Osijek za Kiću Slabinca, Trogir za Vinka Cocu, Zadar za Tomislava Ivčića, a vi biste imali 5-6 najgledanijih emisija u cijeloj godini, zaključio je Ivica Bubalo.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI