OPET SE ZOVU PRLJAVO KAZALIŠTE! Houra i Bodalec: ‘Tek počinjemo borbu, stresno je to sve zajedno’

Foto: Matija Djanješić/Cropix

Jasenko Houra i Mladen Bodalec za Dnevnik Nove TV komentirali su odluku suda o ukidanju privremenu mjeru po kojoj nisu smjeli nastupati pod imenom Prljavo kazalište.

Dvojac Houra-Bodalec nastavljaju nastupati pod imenom Prljavo kazalište. Visoki trgovački sud ukinuo je privremenu mjeru po kojoj nisu smjeli nastupati pod tim imenom pa su nekoliko nastupa odradili kao Houra grupa.

Takvu mjeru je tražio Tihomir Fileš, bubnjar i menadžer benda koji tvrdi kako brani svoj žig, odnosno ime i logo benda. Je li ovo pobjeda za njih?

“Nismo mi u toj fazi, mi smo na turneji i to je ono bitno u životu, da radimo i sviramo. Bilo je malo neobično ovo bez imena, ali mi smo i tako naučili svirat turneju. Nisam nikad u životu gledao na nešto kao pobjedu, a za sve te pravne savjete imamo tu i čovjeka kojeg smo dugo školovali za pravna pitanja, gospodina Bodaleca, pa mi je onda u tim slučajevima malo lakše kad mi je teško”, kazao je Houra iz Zadra gdje imaju koncert za Novu TV.

“Još uvijek malo sređujemo dojmove, naravno da smo zadovoljni ovakvom odlukom, iako znamo da je nažalost to tek početka jedne malo duže borbe za koju smo spremni i mislimo da je pravda na našoj strani, ali sigurno nam se raspoloženje popravilo. Vi morate znati što smo sve priredili organizatorima koncerata u ovom prijelaznom razdoblju tako da se zahvaljujemo na razumijevanju i publici i organizatorima i svima koji su uz nas, i na riječima podrške”, komentirao je Bodalec.Otkrili su i kako je nakon 45 godina bilo nastupiti pod drugim imenom i je li ta situacija naštetila bendu.

“Možda ne nama dvojici koji smo naučili stvarno na sve, ali je sigurno organizatorima koji su svašta prolazili. Nisu znali što će se dogoditi, hoće li plaćati nekakve penale, kazne… Svi smo mi umorni od nekakvih stvari koje su imperativne i na neki način pubertetskih stvari, ali ja sam cijelo vrijeme više koncentriran na turneju, na ono što radim, pjesme, ploče… Tako da Mladen bolje zna koliko će to štete prouzročit organizatorima i bendu”, rekao je Houra.

A jesu li u međuvremenu razgovarali s Tihomirom Filešom i postoji li šansa da se sve riješi i izvan suda?”Sigurno je da će vrijeme sve pokazati, a teško je sad u ovom trenutku bilo što reći, još slažemo dojmove. Stresno je sve to zajedno, ali vidjet ćemo kako će se sve riješiti, a to je, kako sam spomenuo, tek početak jedne dugotrajnije borbe u kojoj će se dokazati tko ima šta dokazati i mislim da su naši argumenti uvjerljiviji i nastojat ćemo bit uvjerljiviji u svemu tome”, zaključio je Bodalec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI