Lagan i osvježavajući desert lako se spravlja, a oduševit će i najzahtjevnije nepce!
Sastojci za žele od bresaka:
1 l vode
10 žlica šećera
oko 1/2 kg bresaka
2 pudinga od vanilije
Sastojci za kremu:
3 dl slatkog vrhnja
2 dl kiselog vrhnja
4 žlice šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 vrećica želatine (po želji)
Ostali sastojci:
keksi petit beurre (po potrebi)
Priprema:
Od litre vode odvojite koliko je dovoljno da se umuti puding. Ostatak skuhajte sa šećerom.
Kad provri, dodajte breskve izrezane na sitne komade, kuhajte nekoliko minuta pa u to dodajte puding. Miješajte dok se ne zgusne. Umutite slatko vrhnje pa dodajte kiselo pomiješano sa šećerom. Po želji dodajte želatinu.
U prikladan lim posložite keks, izlijte vruću kremu od bresaka, pa opet keks pa na ohlađeno stavite umućenu kremu od vrhnja. Dobro ohladite i dekorirajte po želji.